close
EditorialPromovate

După un „set” de măsuri, Năstase făcut „ghem”!

A fost nevoie sa iasa in mars 1.000 de motociclisti ca sa mai spele imaginea Politiei Rutiere din Bucuresti, preocupata brusc de accidentele de pe sosele. Eu asa cred si stiu pe ce informatii ma bazez.
Nu spun ca Ilie Nastase trebuia iertat ca a urcat baut la volan, caci legea trebuie respectata de toata lumea. Dar modul cum s-au comportat cu omul care a dus numele Romaniei in lume, si pe care-l cunosteau fara indoiala, a fost exagerat. Politistii aia au vrut sa-i dea o lectie de buna-purtare unuia caruia niciun arbitru international sau personalitate din Romania nu au reusit. Excesul lor de zel nu va face ca numele lor sa ramana in istorie si nici numele lui Ilie Nastase nu va fi sters din lumea tenisului mondial. Puteau adopta o alta strategie ca sa-l duca pe fostul mare sportiv de 71 de ani la sectia de politie decat metoda smulgerii din masina, trantirea pe burta si incatusarea. Cu Ghenosu n-ar fi indraznit, caci 6 insi erau prea putin pentru un interlop cu muschi.

Simona Ionescu

Foarte interesant modul cum reactioneaza romanii la dezbaterea Ilie Nastase/politie. Definitoriu pentru starea de spirit si confuzia in care se afla societatea romaneasca de foarte mult timp.
Nimeni,niciodata,( in orice caz nu eu si nu cei pe care ii ascult/citesc/vad la tv) n-a spus ca Ilie Nastase trebuie tratat diferit doar pentru ca tara ii datoreaza f mult. Dimpotriva, toata lumea si-a ainceput interventiile cu precizarea ca daca era beat, daca a injurat sau nu stiu ce le-a mai facut politistilor trebuie sanctionat conform legii. Din acest punct de vedere nu exista nici o dezbatere de dus, e clar. Dezbaterea se poarta asupra modului in care s-au comportat politistii. Or, daca indraznesti sa spui ca n-au fost profesionisti, iti sare in cap corul de gaite care raspunde la ce n-a fost intrebat : ca beat, ca injuraturi, ca ce vedeta…In fine, totulin afara subiectului, pentru ca subiectul asta a fost clarificat de la bun inceput. Deci ori poporul e prost (si nu e!) ori se face. Simai exista o varianta : invidia crunta fata de orice persoana mai celebra, mai talentata, mai norocoasa sau mai bogata ca tine. Nu degeaba zicala „samoara si capra vecinului” a aparut in Romania.
Prin urmare, ca sa o spun mai clar sa priceapa si cine se face ca nu pricepe: politistii s-au purtat complet neprofesionalist. S-au inhaitat sa traga de un batran – beat pe de-asupra! – sa il tranteasca la pamant si sa se urce cu picioarele pe el. Asa? Eu zic sa punem mana de la mana si sa le platim niste cursuri. Indiferent cum se poarta ‘infractorul”, politistul, care nu e infractor, trebuie sa dea dovada de respect si sa isi exercite autoritatea fara violenta si pastrand buna cuviinta in limbaj. Insist asupra acestui lucru pentru ca intr-o zi vi se poate intampla si voua. Nu sa conduceti beti, dar sa va faca cineva – vecinul care va invidiaza de exeplu, si care are treaba cu capra voastra – o plangere penala si sa va treziti cu politia care va sparge usa, va tranteste la pamant si va ia la misto. Cum v-ar placea?

Marcela Feraru
Tags : ilie nastasenastase baut la volanpolitie

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.