close
Agenda culturală

Festivalul de Muzică Veche, ediția a XII-a

Festivalul de Muzică Veche este un reper de excelență în peisajul cultural al Timișoarei. Ediția din acest an prilejuiește reîntâlnirea cu ansambluri de prestigiu ale genului, pe care le-am putut aplauda în edițiile precedente – Le Poeme Harmonique, L’Acheron, Accademia Bizantina- și care au dorit să revină pe scena festivalului de la Timișoara, dar adaugă și nume noi – Le Tendre Amour, Le Projet „Pres de votre oreille”, Midnight Garden – cu palmares strălucit.

Pentru prima oară în festival este programată o operă: La Serva Padrona, de Giovanni Battista Pergolesi.

Dispersarea celor opt spectacole într-un interval calendaristic larg este, între altele, motivată de respectul organizatorilor față de publicul festivalului, fidel și entuziast, căruia această formulă îi înlesnește accesul la mai multe concerte.

Concertul inaugural a avut loc în 22 septembrie la Domul Romano—Catolic din Piața Unirii si va continua cu toate celelalte spectacole la Biserica Evaghelica—Lutherana.
Și de această dată se cuvine să mulțumim inițiatorilor — Codrin și Diana Emandi—pentru că ne oferă, cu generozitate și grație, un exemplu de „lucru bine făcut”.

Contact MK&PR
Liana Marin, EMBA Liana.marin@massmediaconsulting.ro
www.festivalmuzicaveche.ro

Tags : festivalul de muzica veche

Leave a Response