close
Cronică

„LA LIMITĂ” de Diana Farca

La limită” de Diana Farca este o carte despre viață, rătăcire, puterea imensă, regăsire, unitate, bunătate, dăruire, înțelegere, ajutor, adevărată cunoaștere, prețuire, învățare și răsplată.

Povestea emoţionantă a unui om bătrân ce-şi caută sfârşitul de fiecare dată în aceeaşi zi. Pentru bătrânul Bert  15 iunie reprezintă de fiecare dată un nou sfârşit, o nouă conglomerare de probleme care ar trebui să se sfârşească în cel mai dureros mod pentru prieteni şi rude; dar el nu dispune de asemenea persoane. Anul ăsta îşi promite că totul va fi diferit, iar planul lui va fi dus până la capăt odată pentru totdeauna. Îmbrăcat elegant şi gata de final se trezeşte aruncat în realitate de către un puştan, Alexandru, care îl salvează de la moarte în cel mai dubios mod posibil. Îl salvează fără ca măcar să ştie cum, îi oferă speranţă şi ambiţii şi mai important ca orice: o persoană la care să ţină cu adevărat. La rândul său, Alexandru trece prin propriile probleme cu care se poate confrunta un copil de 9 ani: de la banii insuficienţi până la hărţuirea ce-l împinge la limite.

O relaţie fabuloasă în care fiecare are atât rolul de vindecător cât şi de ,,pacient”. O să vă ofere o lecţie spumoasă privind relaţiile interumane şi ce înseamnă prietenia şi vindecarea sufletului.

„La limită e primul meu roman de ficțiune, cu o prefață a criticului Alex. Ștefănescu. Textul reprezintă o călătorie fascinantă în viețile celor puși față în față cu abandonul, care înlocuiesc suferința cu acceptarea. Grație pasiunii pentru pictură, am realizat și coperta cărții, în colaborare cu Andrea Szemkovics.

Sunt timisoreancă, am 27 de ani, am terminat cursurile Colegiului Național Bănătean, secția Științe Sociale, sunt licențiată în drept și am un masterat în dreptul afacerilor, obținute la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest.
La 16 ani am avut primul job, împărțind fluturași pentru diverse campanii promoționale. În același an m-am mutat temporar în Germania, unde am lucrat ca booker, scouter și model. În paralel cu rezultatele deosebite obținute la olimpiade, concursuri locale, județene și naționale, am fost imaginea Beautyful Company – München, Hit Mania – Italia și Marea Britanie, Tomis Mall – Constanța etc.
La 18 ani, grație unui curs în jurnalism și rezultatelor deosebite obținute la olimpiadele de Romană, m-am angajat ca reporter, la o redacție online. La finele aceluiași an am preluat funcția de redactor-șef. La 21 de ani m-am angajat la o companie producătoare de energii regenerabile, obținând documentația necesară pentru primele parcuri eoliene funcționale din V tării, MHC și parcuri fotovoltaice.
În 2009, în paralel cu serviciul, mi-am înființat prima firmă, o agenție de publicitate, care a funcționat pană în anul 2014, cu activitate în U.E. Din 2013 am un birou și un site național de intermediere în asigurări și credite.
Pictez, sunt melomană, cinefilă și colecționez viniluri, timbre și cărti vechi. Îmi place să călătoresc și ador sporturile la inăltime. Nu mi-a fost ușor să îmbin toate activitătile de mai sus, iar în anul 2014 am luat o pauză de la tot și am plecat în Suedia, la tatăl meu. În cele două luni petrecute acolo am scris La limită.”

Cartea o puteţi comanda AICI.

Tags : diana farcala limita

Leave a Response