close
România Mare

Maria Onica, Basarabia: “Țara mea, România, a fost distrusă. Noi trebuie să o reUnim”

Maria s-a născut în satul Ciorești, din raionul Nisporeni, Basarabia. Acolo a făcut gimnaziul iar în prezent este elevă la Liceul Teoretic cu Profil Arte „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” din Chișinău.

„La școala din sat, mai exact la lecțiile de istorie, am aflat soarta  României Mari. Fiind iubitoare de artă, mai anume de cântec, de mică ascultam doi Artiști adevărați ai neamului nostru românesc, Doina și Ion Aldea-Teodorovici, acești mari patrioți care mi-au insuflat dragostea de tot ce este românesc și care, probabil de acolo, din Ceruri, ne întrebă: 

„Ce faci Tu pentru Țară?”

„Ce faci Tu pentru Neam?”

„Ce faci Tu pentru Oamenii de alături?”

„Ce faci Tu pentru cei care s-au jertfit pentru Tine…?”

De aceea, am decis să mă implic în acțiunile de promovare a adevărului istoric și a înfăptuirii Marii Uniri. Acum, în familia mea, fiecare știe ce înseamnă Unirea și e gata să se implice pentru a revenirea la Patria Mamă.Țara mea, România, a fost distrusă. Așa că noi, trebuie să o reUnim, cum a fost odată. Subliniez, sunt Românca născuta în actuala Republică Moldova.”, ne-a transmis Maria. De 1 Decembrie, ea va fi prezentă la manifestările din Chișinău însă s-a alăturat celor care promovează Marșul Unirii de la Alba Iulia.

Vă reamintim faptul că startul Marșului Unirii va fi  dat pe 1 decembrie, de la ora 08:00, cu pornire de la gara feroviară din Alba Iulia. În coloană vor fi fluturate steaguri tricolore orizontale, întocmai ca în 1918, cu denumirea localităților din care vin românii. Va fi cea mai amplă manifestație ca număr de participanți, din Anul Centenarului. Vor răsuna melodiile patriotice specifice și drapele uriașe tricolore de 100 de metri vor da culoare evenimentului.  Traseul marșului are 6 kilometri, pe traseul Gara Alba Iulia – Bulevardul Ferdinand – str. Tudor Vladimirescu – str. Emil Racoviță – Bulevardul Republicii – Calea Moților – strada Doctor Ion Rațiu – Bulevardul Horea – Piața Tricolorul – strada Unirii. Participanții la marșul organizat de Alianța pentru Centenar vor avea ocazia să semneze pentru proiectul de modificare a Constituției României prin introducerea unui preambul în care va fi menționată ideea de reîntregire națională. Marșul Unirii este inclus în programul oficial al sărbătoririi Zilei Naționale a României la Alba Iulia.

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.