close
Sport

Medalii de aur și argint la Invictus Games Toronto 2017

Echipa României, formată din Ionuț Butoi, Dorin Petruț și Nicușor-Augustin Pegulescu, a câștigat medalia de aur în finala de tir cu arcul, compound, la Invictus Games Toronto 2017, iar Ionuț Butoi a obținut și medalia de argint în finala de tir cu arcul, compound, informează un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ionut Butoi este dublu medaliat la Invictus Games: argint la tir cu arcul compound, la individual, si aur cu echipa, alaturi de Augustin Pegulescu si Dorin Petrut (a carui zi de nastere a fost chiar astazi). Argintul a revenit echipei SUA si bronzul reprezentantilor Marii Britanii. A fost o zi incarcata de emotie, in care invingatori au fost toti! Iar noi privilegiati sa fim in preajma lor.
In 2008, unitatea lui Ionuţ Butoi a fost trimisă în Afganistan. A fost rănit în a cincea săptămână de misiune. Din cauza fracturii suferite la coloana vertebrală, nu mai poate merge. A rămas în armată şi este în continuare un om foarte activ: conduce masina, inoata si e pasionat de tir cu arcul. Ionuţ iubeşte armata, iar spiritul său de luptător, deşi greu încercat, nu l-a părăsit. Astazi a purtat drapelul pe umerii sai si a plins de bucurie. A dedicat medaliile camarazilor sai cazuti la datorie si tatalui sau care-l vegheaza de sus!
Nicusor-Augustin Pegulescu a fost rănit în anul 2009 în Afganistan. Are piciorul stâng amputat.
Dorin Petruț a fost rănit în anul 2007, în Irak. Are în piciorul stâng, de la genunchi la gleznă, o tijă din titan, prinsă cu cinci şuruburi.

C.A.

Tags : afganistaneroiInvictus Games Toronto 2017

Leave a Response