close
Actualitate

Moaştele Sfântului Constantin Brâncoveanu – în pelerinaj la biserica Adormirea Maicii Domnului din Filipeştii de Târg, Prahova

Moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu vor fi duse în pelerinaj la biserica Adormirea Maicii Domnului din Filipeştii de Târg – Prahova.
Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES, sâmbătă, 18 august, icoana cu un fragment din moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu de la biserica Sfântul Gheorghe – Nou din Bucureşti va fi adusă spre închinare credincioşilor la biserica Adormirea Maicii Domnului din Filipeştii de Târg cu prilejul sărbătoririi hramului acestui lăcaş de cult.
De la ora 17,00, moaştele Sfântului Constantin Brâncoveanu vor fi aşezate spre închinare în biserica Adormirea Maicii Domnului. De la ora 18,00, va fi săvârşită slujba Vecerniei şi Acatistul Sfinţilor Martiri Brâncoveni.
Totodată, de la ora 20,00, în parcul „La ruine” din Filipeştii de Târg va avea loc spectacolul religios ‘Brâncovenii’, un proiect al Companiei teatrale Zona, realizat în parteneriat cu Protoieria Sector 2 Capitală şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi, Filiala Sector 2, desfăşurat cu înalta binecuvântare a patriarhului Daniel. Scenariul aparţine pr. Bogdan-Aurel Teleanu de la Parohia Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc din Bucureşti, regia fiind semnată de Ivona Boitan, iar decorul şi costumele – de Ileana Zirra.

Tags : Moaştele Sfântului Constantin Brâncoveanu

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.