close
Monarhie

Ora Regelui – Ediția a CCXLII -a

Sâmbătă, 24 iunie 2017, Televiziunea națională prezintă a 242-a ediție a emisiunii “Ora Regelui”. Telespectatorii vor putea urmări pe TVR1, ora 15, o emisiune din cuprinsul căreia menționăm:

* Principesa Moștenitoare Margareta a primit la Palatul Elisabeta delegația militară din Polonia care a reprezentat Batalionul Logistic “Regele Carol al II-lea al României”. Batalionul este subordonat Brigăzii 17 Mecanizate a Poloniei, aflată sub Înaltul Patronaj al Principesei Moștenitoare Margareta.

* Ziua Eroilor este sărbătorită în România în aceeași zi cu Înălțarea Domnului. În această zi sunt organizate ceremonii pentru cinstirea celor care și-au dat viața pentru țară.

* Cîțiva tineri talentați sprijiniti de Fundația Principesa Margareta și-au expus lucrările la Muzeul Satului din București.

* Meciul amical de fotbal “România Regală versus Serbia Regală” 2017 a celebrat 95 de ani de la primul meci internaţional româno-sârb, jucat la Belgrad, în ziua nunţii Regelui Alexandru I al Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor cu Principesa Maria a României, fiica Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria.

* Colecția de carte regală se completează cu ‘’Povestea Castelului Peleș”, scrisă de Principele Radu al României.

* Despre istorie și prezent, despre politică și presă cu invitatul emisiunii, jurnalistul Tudor Octavian.

Regizor artistic, Dan Manoliu. Realizator, Bogdan Șerban-Iancu. Producător, Lidia Voicu.

Tags : carol II leacasa regalaPrincipesa Margaretatvr 1

Leave a Response