close
Actualitate

Pleşu: O voce severă împotriva venirii Regelui a fost Petre Roman

Ion Iliescu ar fi acceptat sosirea Regelui Mihai, în decembrie 1990. Cel care s-a opus însă, definitiv, a fost premierul de la acea vreme, Petre Roman. A mărturisit-o Andrei Pleşu, invitatul emisiunii „În faţa ta”, membru în repectivul cabinet.

În urma acestei decizii, Andrei Pleşu a şi demisionat de la şefia Ministerului Culturii, fiindcă Petre Roman îşi asumase o decizie în numele Guvernului fără să-şi consulte colegii. Dintre aceştia, unul singur i-a dat de înţeles demisionarului că îi respectă decizia: generalul Victor Stănculescu.

Andrei Pleşu: „La vestea sosirii regelui s-a creat o dezbatere internă. Brucan i-ar fi spus lui Iliescu: vă spun care e cea mai simplă metodă de a dezamorsa aces posibil scandal: duceţi-vă la aeroport, primiţi-l ca pe un fost şef de stat şi o să vedeţi că lucrurile trec neobservate şi se pare că preşedintele Iliescu ar fi fost gata să accepte acest sfat, numai că a existat o opoziţie din partea Executivului. O voce severă împotriva venirii regelui a fost Petre Roman”.

Digi 24

Tags : andrei plesuion iliescupetre romansilviu brucan

Leave a Response