close
Creștinătate

PRIMA SAPTAMANA DIN POST LA SF MUNTE ATHOS 17

RABDAREA PANA LA SFARSIT

Eram pe feribot intre manastiri cand l-am zarit pe calugarul din filmulet. Sarac, smerit, cu fata brazdata de lungile nopti de nevointa. Lucra pentru mancarea lui. Mi s-a facut mila de el. Apoi m-am intrebat de ce l-am intalnit? Ce vrea Hristos sa-mi spuna? De ce mi l-a scos in cale? Mi-au venit in minte:

Atunci mulţi se vor sminti şi se vor vinde unii pe alţii; şi se vor urî unii pe alţii. Şi mulţi prooroci mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi. Iar din pricina înmulţirii fărădelegii, iubirea multora se va răci. Dar cel ce va răbda până sfârşit, acela se va mântui.
Mat.24:10-13.

Ce trist adevar! Ce viata ducem! Cata ipocrizie! Ce prefacatorie! Nu stiam daca sa-mi fie mila de el sau de noi. Apoi mi-a venit in suflet o ura imensa fata de inselatoriile satanei.

Exista acum o multitudine de asa zis maestri spirituali, astrologi, guru, parapsihologi, etc gata sa te invete despre spiritualitate, gata sa-i fure pe cei ce cauta raspunsuri. De la cine au invatat toate aceste personaje? Cine le-a fost maestrul spiritual? Ce linie urmeaza? Ce interesant ar fi sa-i vedem pe toti acesti inselati si inselatori, in acelasi timp, stand o luna cu acest calugar.

PRIMA SAPTAMANA DIN POST LA SF MUNTE ATHOS 17RABDAREA PANA LA SFARSITEram pe feribot intre manastiri cand l-am zarit pe calugarul din filmulet. Sarac, smerit, cu fata brazdata de lungile nopti de nevointa. Lucra pentru mancarea lui. Mi s-a facut mila de el. Apoi m-am intrebat de ce l-am intalnit? Ce vrea Hristos sa-mi spuna? De ce mi l-a scos in cale? Mi-au venit in minte:Atunci mulţi se vor sminti şi se vor vinde unii pe alţii; şi se vor urî unii pe alţii. Şi mulţi prooroci mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi. Iar din pricina înmulţirii fărădelegii, iubirea multora se va răci. Dar cel ce va răbda până sfârşit, acela se va mântui. Mat.24:10-13.Ce trist adevar! Ce viata ducem! Cata ipocrizie! Ce prefacatorie! Nu stiam daca sa-mi fie mila de el sau de noi. Apoi mi-a venit in suflet o ura imensa fata de inselatoriile satanei. Exista acum o multitudine de asa zis maestri spirituali, astrologi, guru, parapsihologi, etc gata sa te invete despre spiritualitate, gata sa-i fure pe cei ce cauta raspunsuri. De la cine au invatat toate aceste personaje? Cine le-a fost maestrul spiritual? Ce linie urmeaza? Ce interesant ar fi sa-i vedem pe toti acesti inselati si inselatori, in acelasi timp, stand o luna cu acest calugar.Din aceste inselatorii s-a ajuns ca multi oameni sa se multumeasca sa marturiseasca o credinta vaga si in esenta absurda. Ei pretind ca este suficient sa credem in "divinitate" (ma enerveaza acest cuvant de cate ori il aud) si ca nu avem nevoie de Biserica."Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar şi demonii cred şi se cutremură." Iacov 2:19. Altfel spus exista o credinta DEMONICA ce nu duce la mantuire. Este o credinta goala, rece, rationala, eretica, MOARTA.Sunt convins ca toti cei care am cautat "fericirea" acestei lumi; cei care am vrut "sa ne detasam" de tot ce ne provoaca suferinta; cei care am vrut "sa avem o credinta a noastra in care sa ne simtim bine cu noi insine"; cei care am zis "sa nu exageram cu credita noastra" o sa-l intalnim pe acest calugar la judecata. Ce vom spune atunci? Eu zic pentru mine- Vai de capul meu! Doamne ai mila!

Publicată de Catalin Rusu pe Vineri, 19 aprilie 2019

Din aceste inselatorii s-a ajuns ca multi oameni sa se multumeasca sa marturiseasca o credinta vaga si in esenta absurda. Ei pretind ca este suficient sa credem in „divinitate” (ma enerveaza acest cuvant de cate ori il aud) si ca nu avem nevoie de Biserica.

„Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar şi demonii cred şi se cutremură.” Iacov 2:19. Altfel spus exista o credinta DEMONICA ce nu duce la mantuire. Este o credinta goala, rece, rationala, eretica, MOARTA.

Sunt convins ca toti cei care am cautat „fericirea” acestei lumi; cei care am vrut „sa ne detasam” de tot ce ne provoaca suferinta; cei care am vrut „sa avem o credinta a noastra in care sa ne simtim bine cu noi insine”; cei care am zis „sa nu exageram cu credita noastra” o sa-l intalnim pe acest calugar la judecata. Ce vom spune atunci?

Eu zic pentru mine- Vai de capul meu! Doamne ai mila!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.