close
Agenda culturalăPromovate

Sâmbătă, 25 Noiembrie, ora 18:30 – „The Night Alive” de Conor McPherson la Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești

The Night Alive este o piesa scrisa in 2013 de dramaturgul si regizorul irlandez Conor McPherson. Premiera oficiala a spectacolului a avut loc in acelasi an, la Londra, in regia autorului. The Night Alive, de Conor McPherson, in regia lui Cristi Juncu, este cea mai recenta productie a Teatrului Toma Caragiu. Spectacolul are loc mâine, 25 noiembrie, ora 18.30.
Osciland intre taramul dramei si cel al comediei, The Night Alive este o piesa care exploreaza vietile unor suflete ratacite … si o intalnire intamplatoare care le-ar putea schimba cursul.
Intreaga actiune are loc la Dublin, in camera dezordonata in care locuieste Tommy, un barbat de varsta mijlocie a carui viata este in deriva de 2 ani incoace, de cand s-a instrainat de familia sa. Tommy locuieste cu chirie in casa unchiului sau, castigandu-si putinii bani din tot felul de invarteli pe care le pune la cale cu prietenul sau incet la minte, Doc.
Cand Tommy vine in ajutorul unei tinere prostituate pe nume Aimee, incepe sa zareasca o scanteie de speranta care il face sa creada ca viata lui poate capata in cele din urma un sens. Insa trecutul nu poate fi lasat usor in urma, si totul s-ar putea prabusi odata cu aparitia unui barbat din viata lui Aimee.
Connor McPherson s-a nascut la Dublin pe 6 august 1971. A studiat la University College Dublin si a devenit membru al UCD Dramsoc, societatea de dramaturgie a colegiului, unde a scris primele piese. A fondat compania teatrala Fly by Night, care a produs cateva dintre piesele sale. Este considerat unul dintre cei mai importanti dramaturgi contemporani europeni. Piesele lui McPherson s-au bucurat de critici pozitive si au avut success pe plan international, mai ales pe West End si Broadway. A fost distins, printre altele, cu Premiul Laurence Olivier pentru cea mai buna piesa a anului in 1998 („Barajul”), Premiul Meyer Whitworth, Premiul Evening Standard.

Tags : spectacoleteatrul toma caragiu ploiestiThe Night Alive

Leave a Response