close
Tradiții

SUNETUL SUFLĂRII SUFLETULUI NOSTRU

TULNICUL – A patra Ediție a Școlii de vară în Țara Moților

Dragi iubitori ai tradițiilor vii,

Din nou, pe durata unei săptămâni – de luni, 25.06.2018 până duminică, 01.07.2018 – va avea loc în Țara Moților, în Munții Apuseni, cea de-a patra Ediție a Școlii de vară cu tema „Viitorul unui străvechi instrument – Tulnicul”.

Precum știți, tulnicul este grav amenințat de uitare și, în ultimă instanță, de dispariție. Vă invităm să luați parte la acest eveniment unic în peisajul cultural românesc, contribuind astfel la păstrarea unei tradiții de care să se bucure generații întregi (copii și tinerii formează, de obicei, cea mai mare parte a cursanților).

„Turnul de control” al acțiunii se va afla în Hanul Ursita, Valea Negrilesei 860, Bucium Poieni, Comuna Bucium, jud. Alba.

Pentru acoperirea (parțială) a costurilor de predare, cursanții sunt rugați să doneze minimum 300 lei de persoană. Înscrierile se fac, până la data de 18.06.2018, prin sms sau telefon la 0725136952, Oana Popescu sau prin email la adresa opopescuo18@yahoo.com.

Participanții trebuie să se îngrijească de deplasare, cazare și de masă – in localitate și în împrejurimi sunt multe pensiuni, posibilități de campare și locuri de înnoptare.

Programul include ore de învățare a instrumentului (inclusiv ore de istorie și teorie muzicală), vizite la meșterii populari care mai construiesc tulnice, vizite în locurile în care se cântă tradițional instrumentul. Mentori și tutori vor fi maestre ale instrumentului (precum Mariana Gligor – investită cu titlul ”Tezaur uman viu”) și mai tineri muzicieni (precum Andrei Dinescu sau Florin Manca) – cu toții gata să-i învețe pe cursanți, să improvizeze și să experimenteze cu participanții la cursuri.

Veniți, învățați și vă bucurați !

ps: … și nu uitați: Tulnicul este un simbol cultural național european !

Fotografia postată de Mircea Florian.
Tags : tulnicul

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.