close
FilmPromovate

Un grup de creștini a întrerupt proiecția filmului „120 bătăi pe minut”, la MTR, motivând că filmul este despre homosexuali, iar țăranul român este creștin ortodox

Mai multi oameni cu icoane in maini au inceput sa cante „Mantuieste Doamne, poporul tau!” si Imnul Romaniei in timpul difuzarii filmului 120 de Batai pe Minut, care rula, duminica seara, la Muzeul Taranului Roman. Credinciosii au urcat pe scena MTR cu pancarte cu mesaje precum „Romania nu e Sodoma si Gomora” si „Hey Soros, leave them kids alone”.

In sala de cinema si-a facut aparitia si Politia.

Oamenii care au intrerupt filmul spun ca „un film cu acest subiect este inadmisibil sa fie proiectat” la MTR, pentru ca „este un film despre homosexuali”, iar „taranul roman e crestin ortodox”. Oamenii spun ca nu reprezinta nicio asociatie, ci sunt membri ai poporului roman.
120 de batai pe minut este castigatorul marelui premiu al juriului la Cannes 2017.  Filmul prezinta actiunile organizatiei civice ACT UP din Franta anilor 90 si activismul acesteia privind accesul persoanelor homosexuale infectate cu HIV la tratament, despre constientizare, despre iubire si moarte. Nu doar atat, filmul atrage atentia asupra faptului ca la vremea respectiva persoanele heterosexuale credeau ca nu pot contata virusul, complacandu-se in prejudecata, eroare.
Pentru că SIDA face nenumărate victime de mai bine de 10 ani, activiștii de la Act Up-Paris își intensifică acțiunile în lupta contra indiferenței generale. Viața lui Nathan, care s-a alăturat grupului de curând, este bulversată de întâlnirea cu Sean, un militant radical.
Reamintim ca un moment similar a avut loc si in 2013, la Muzeul Taranului Roman, cand proiectia filmului „The kids are all right”, din cadrul evenimentului Luna LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender), a fost intrerupta de un grup de activisti nationalisti. 
Vezi video aici:
Tags : 120 de batai pe minuthomosexualimtrsida

Leave a Response