close
Agenda culturală

Aproape 20 de lansări de carte la cea de-a IV-a ediție a Salonului de Carte Bookfest Târgu Mureș

Aproape 20 de volume au fost lansate, începând de joi până duminică, la cea de-a patra ediție a Bookfest Târgu Mureș, la care au participat 50 de edituri, cu o ofertă de peste 50.000 de cărți.

Din cele 19 volume lansate la Bookfest Târgu Mureș, 12 au fost scoase de editura Humanitas, cel mai mare succes înregistrându-l ”Peisaj după isterie”, de Mircea Cărtărescu.

”A fost o ediție minunată a Bookfest Târgu Mureș, toate lansările au fost reușite, cea mai mare deschidere la public au avut-o cărțile lui Mircea Cărtărescu. Acestea au fost și cele mai căutate”, a declarat pentru AGERPRES directorul Editurii Humanitas, Lidia Bodea.

Pe lângă ”Peisaj după isterie”, al lui Mircea Cărtărescu, considerat Bestseller Humanitas 2017, și ”Enciclopedia zmeilor”, al aceluiași autor, în cadrul Bookfest Târgu Mureș au mai fost lansate volumele ”Pelinul negru” de Ioana Nicolaie, ”Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Șapte țări, opt granițe și o lovitură de stat în prime-time” al jurnalistei Sabina Fati, ”Balena albastră” și romanul de debut al sociologului Sebastian Lăzăroiu.

De asemenea, au mai fost lansate volumele ”Sub pământ. Sub ape. De la mic la mare. Atlasul minunilor lumii” de Daniel Mizieliński și Aleksandra Mizielińska, ”Tezaurul României la Moscova” de Marian Voicu, reeditarea unui bestseller interbelic, ”Istoria Basarabiei”, de Ion Nistor, dar și ”De ce e România astfel? Avatarurile excepționalismului românesc”, de Vintilă Mihăilescu, publicată de editura Polirom, o replică la cartea cu titlu similar a istoricului Lucian Boia (”De ce este România altfel?”, apărută în 2012).

La Bookfest Târgu Mureș a fost lansat și volumul ”Mistica rugăciunii și a revolverului. Viața lui Corneliu Zelea Codreanu”, scrisă de Tatiana Niculescu Bran, precum și volumul ”Înalt este numele tău” de Ioana Bradea și ”Nautilus” — autor Ioana Bâldea Constantinescu. De asemenea, au fost lansate romanele ”Aviatorul”— de Evgheni Vodolazkin și ”Iată-mă!” —de Jonathan Safran Foer, ”Copilăria lui Kaspar Hauser” — de Bogdan-Alexandru Stănescu, ”Sfârșitul”, de Attila Bartis, ”Apele Nordului”, de Ian McGuire, ”Cei opt munți”, de Paolo Cognetti, și ”Contraviața”, autor Philip Roth.

Salonul de Carte Bookfest Târgu Mureș a fost organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș. La eveniment au participat importante edituri din țară — Humanitas, Polirom, RAO, Corint, Curtea Veche Publishing, Nemira, Litera, ALL, Niculescu, Herald, Univers Enciclopedic, Integral dar și distribuitori de carte precum Okian (reprezentanți Pearson-Longman în România).

Agerpres

Tags : bookfestcartiliteraturatargu muresvolume

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.