close
Agenda culturalăPromovate

ASTĂZI, ÎN FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU „TOMA CARAGIU”

Tudor Panait

La ora 16.00, în Showroom Proleasing, veți asista la o întâlnire autentică, plină de bucurie! „THE SUNSET LIMITED” este o poveste despre fragilitate și îndrăzneală, despre cele mai întunecate gânduri și despre cele mai gingașe încercări, despre iubire sau despre absența ei și despre prietenie. Un spectacol al Teatrului UNTEATRU București, de Cormac McCarthy, în regia lui Andrei și Andreei Grosu.

Foto: Tudor Panait

De la ora 17.30, în Sala Teatrului de Animație „Imaginario”, veniți la „BASMa Curată”, un spectacol al Asociației DANCE SPOT în parteneriat cu Linotip Centru Independent Coregrafic. Concept, regie și coregrafie Arcadie Rusu, „BASMa Curată” este un spectacol de dans contemporan construit pe baza rememorării originii culturale românești, pornind de la elemente specifice de folclor, precum basmele și poveștile tradiționale sau obiceiurile tradiționale românești. Cu siguranță, un eveniment interesant și captivant!

Foto: Lavinia Pollak

La ora 17.30, vă invităm pe Aleea Pietonală din fața Teatrului „Toma Caragiu” pentru un spectacol cu muzică și foc, semnat HANDPAN PROJECT. Veți putea asculta cel mai nou instrument de percuție, handpanul, a cărui fond muzical creează un mediu mistic și profund, potrivit pentru spectacolul cu foc susținut de unii dintre cei mai buni jongleri din Estul Europei!

În această seară, de la ora 18.30, în Sala Teatrului „Toma Caragiu” are loc mult așteptata întâlnire cu  „VRĂJITOARELE DIN SALEM”, de Arthur Miller! Producție a Secției Dramă, în regia lui Vlad Cristache, spectacolul respectă litera textului lui Miller, despre procesul de vrăjitorie din 1692, într-o comunitate de protestanți din Salem, statul Massachusetts, pe atunci colonie britanică. Mai multe adolescente se îmbolnăvesc, iar în comunitatea superstițioasă se instalează o isterie generală, în care teama de supranatural, manipularea politică, spirituală și socială, dar și gelozia ascunsă, devin letale.
Iar spiritul său este cât se poate de actual!

Foto: Andrei Runcanu

(ABIE ELENA)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.