close
PromovateSocial

Candidează la Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni

europarl.europa.eu

Ai între 16 și 30 de ani și lucrezi la un proiect de dimensiune europeană? Candidează la Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni și ai șansa de a câștiga fonduri pentru acesta.

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni, organizat de către Parlamentul European și Fundația Internațională pentru Premiul Internațional Charlemagne din Aachen, este acordat în fiecare an proiectelor europene realizate de tineri care au o puternică dimensiune UE. Pentru ediția din 2020 a premiului te poți înregistra între 6 noiembrie și 31 ianuarie.

Premiul

Cei trei câștigători vor fi selectați dintre 28 de proiecte desemnate de către juriile naționale din toate statele membre UE. Laureatul Premiului I va primi 7.500 de euro, cel al Premiului al II-lea 5.000 de euro și cel al Premiului al III-lea 2.500 de euro.

Reprezentații celor 28 de proiecte câștigătoare la nivel național vor fi invitați la ceremonia de decernare, care va avea loc în mai 2020 la Aachen.

Regulile

Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • promovează înțelegerea europeană și internațională
  • favorizează dezvoltarea unui simț comun al identității și integrării europene
  • servesc drept model pentru tinerii care locuiesc în Europa
  • oferă exemple practice de europeni care trăiesc împreună ca o singură comunitate.

Dacă ai întrebări ne poți contacta la ECYP2020@EP.europa.eu

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2019

În 2019, Premiul I a fost acordat unei emisiuni radio pentru studenți și tineri profesioniști – „Europhonica IT”. Premiul al II-lea a fost acordat proiectului finlandez „Cetățenia ta europeană”, prin care oamenii pot afla lucruri despre procesul de luare a deciziilor la nivel UE și despre culturile europene. Premiul al III-lea a fost acordat organizației „Musulmani împotriva antisemitismului” din Austria. Citiți mai multe despre câștigători aici.

Social media

Participă la discuție pe social media folosind hashtag-ul #ECYP2019.

Calendar
  • lansarea Premiului: 06.11.2019
  • data limită pentru candidaturi: 31.01.2020
  • selecția laureaților naționali de către jurii naționale: 20.03.2020
  • ceremonia de decernare, la Aachen, Germania: 19.05.2020

(europarl.europa.eu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.