close
PersonalitățiPromovate

Conu’ Jorj Stanca s-a dus la aleluia. Te voi pomeni, domnule!

În mai 1993, fiind tânăr reporter la Evenimentul zilei, m-am nimerit la o masă la care se aflau Traian Băsescu, Elena Cârstea, Marcel Pușcaș, fostul meu coleg de la secția „Sport” Daniel Stanciu și maestrul George Stanca. Se întâmpla la Teatrul Cazino-Victoria, în timpul programului de cabaret al localului. După aia am plecat prin alte cârciumi, că așa era fișa postului meu pe atunci.

Am ajuns la celebrul restaurant Odobești unde „performa” una din cele mai faimoase stripteuze din Capitală. Una pe nume Luana, despre care am aflat, mai târziu, că se acupla cu un anume Cornel Dinu. I-am luat Luanei o declarație și Gabriel Boholț i-a făcut o poză. La plecare, gagica mi-a zis: „Bă, să nu spui despre mine că-s stripteuză, că io fac doar topless, nu-mi dau jos chiloții!”. Ajuns la redacție, pe la ora două noaptea, pe când se cocea „Bulina Albastră”- ediția de prânz a EVZ – intru în biroul lui Bogdan Ionescu, pe atunci redactor șef-adjunct. Lângă el era conu’ George Stanca, cu o sticlă de tequila pe masă. Mă scuz de deranj și zic: „Șefu’ se poate ca, în loc de stripteuză, să scriu toplessistă?”. Ăla rămâne cu gura căscată. Îl salvează George Stanca cu o replică memorabilă: „Bă, Mihnea, băi băieți, voi faceți limba română! Sigur că se poate!”. În ziar a apărut, supervizată de George Stanca, următoarea foto-explicație: „În imagine este toplessista Luana, o stripteuză care nu-și dă jos chiloții!”. N-o să-l uit niciodată. Am băut cu el, pe vremuri, cisterne și, când i-am zis că vreau să lucrez pentru el, nu m-a refuzat. Doar mi-a zis: „Mihnea, io n-am bani să-ți dau pentru ce și cum scrii tu!”. Domnu’ George, Dumnezeu să te odihnească în pace!
Sunt sigur că lui George Stanca i-ar fi plăcut de moarte evocarea mea. Că a trăit cum puțini alții au făcut-o.
Autorul fotografiilor este maestrul fotograf Gabriel Boholț

(Mihnea-Petru Pârvu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.