close
CronicăPromovate

Doamne, ce-am putut păți azi

Doamne, ce-am putut păți azi! Mai multe, dar încep cu cea care mi-a întărit convingerea că trăim într-un ospiciu în care pacienții au preluat controlul.

Mă sună azi pe la prânz cineva și-mi spune de un eveniment despre fondurile europene. Las baltă totul și mă duc. Intru în sală, mă uit peste dosar și realizez că e organizat de o firmă. Una dintre acele firme care fac un proiect și vând cu copy-paste la tot poporul. Ăia care au ghinionul să câștige, ajung în pragul disperării cu implementarea, că nimic din ce-i scris nu se potrivește. Bun. Nu știu ce a fost înainte, cât de utile au fost informațiile, dar când am ajuns eu o doamnă le explica ceva cu TVA-ul. Termină doamna, își ia poșeta și pleacă. Și, este introdusă minunea minunilor. Și se ridică o femeie. Natura nu a fost foarte darnică cu ea, numai la kilograme, dar să nu judecăm aspectul că poate are frumusețe interioară. Fraaate! Și începe asta: „Toată lumea în picioare, hai, sus!” Ea începe să țopăie ca o cântăreață de gospel și să strige: „Hai, batem din degețele! Să vedem cum plouă la Mureș! Hai, bateți din degețele!” Și arăta cum să ne lovim degetele arătătoare unul de altul. „Așa! Acum aplaudăm! Bun. Acum batem din degețele!” M-am uitat consternată la doamna de lângă mine, ea bătea jenată din degețele. Am plecat. Ostentativ. Prin fața motivaționalei.

Mă duc, și pe o terasă dau de niște prietene. Le povestesc despre exaltata asta, mai vorbim și despre alții la fel ca ea, ne minunăm că oamenii mai pot înghiți prostii de-astea. Plec și intru într-un magazin. Când să ies, cu cine dau nas în nas? Cu motivaționala. Cu ochii bulbucați, cu părul vâlvoi, intră peste mine. Nu ca să mă pedepsească, cred că nu m-a văzut când am plecat fiind ocupată cu bătutul degețelelor, ci pentru că era nesimțită. Așa că am reacționat așa cum fac foarte rar. I-am spus „vacă nesimțită.” Dar nici ea nu s-a lăsat. „Provincialo!”, mi-a șuierat ea și m-a împins cât colo. Cum era foarte clar că nu mă avantaja o luptă corp la corp, am lăsat-o naibii. (23 iunie, 2016. Târgu Mureș)

(Cora Muntean)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.