Cel mai mare Concurs Național de Creație în Limba Engleză — Shakespeare School Essay Competition 2017 și-a desemnat și premiat câștigătorii celei de-a IX-a ediții: 24 de tineri talentați și creativi au reușit să convingă juriul că sunt cei mai buni, din țară, la limba engleză!
Festivitatea de Premiere a avut loc luni, 12 iunie 2017, la Sala ArCub Gabroveni din București în prezența reprezentanților Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Shakespeare School Essay Competition 2017 a făcut și anul acesta înconjurul țării. Au intrat gratuit în competiție aproximativ 4.000 de tineri din toate județele, care au acceptat provocarea de a-și expune punctul de vedere referitor la jocurile video — dependență sau sport al minții?
Cei 24 de finaliști sunt elevi de gimnaziu și liceu din București și din județele Argeș, Brașov, Constanța, Cluj, Dolj, Ialomița, Gorj, Mehedinți, Prahova, Teleorman, Timiș, Tulcea.
Câștigătoarele premiilor I sunt Mara Vasile (14 ani), elevă a școlii Gimnaziale Herăstrău din București, la categoria 11 — 14 ani și Zibileanu Maria Anne-Lisa (17 ani), de la Liceul Teoretic Grigore Moisil din Tulcea, la categoria 15 — 19 ani.
Cele douaă tinere vor experimenta vara aceasta, timp de două săptămâni, viața dintr-un campus britanic, în cadrul taberei de limba engleză de la University College of London (UCL), în valoare de 1.750 de lire sterline, fiecare. În plus, ele vor beneficia de câte 500 de lire sterline, premiu oferit de ambasadorul de anul acesta al competiției, Cristian Onețiu.
Pe locul al II-lea, la categoria de vastă 11 — 14 ani s-au clasat Matei Cristea de la Clubul Copiilor Sector 6 — București și Cătălin Neagu de la școala Gimnazială ‘Alexandru Odobescu’ din Urziceni, județul Ialomița, iar pe locul al III-lea s-au aflat Andrada Predescu de la școala Gimnazială ‘Alexandru Davilla’ din Pitești, județul Argeș și Oriana Dumitru, de la școala Gimnazială ‘Nicolae Titulescu’ din București.
La aceeași categorie de vârstă s-au mai acordat:
PREMIUL JURIULUI — șerban Ungureanu de la Colegiul Național de Informatică ‘Tudor Vianu’ București și Negoiță Isabela de la Colegiul Național ‘Mircea cel Bătrân’din Constanța.
PREMIUL DE ORIGINALITATE — Maria Ruxandra Popescu, de la școala Gimnazială nr. 149 București și Eduard Câmpeanu, de la Colegiul Național ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Ploiești, județul Prahova.
PREMIUL SPECIAL — Dan Andrei Grigore de la școala Gimnazială nr. 81 din București, Denișa Drăgoi de la școala Gimnazială nr. 3 din Râșnov, județul Brașov, Darius Petre Giurcă de la școala Gimnazială Novaci, județul Gorj și Maria Pleșea, de la școala Gimnazială nr. 2 din Videle, județul Teleorman.
La categoria de vârstă 15 — 19 ani, locul al II-lea a fost ocupat de Iulia Diana Sasu, de la Colegiul Național Pedagogic ‘Constantin Brătescu’ din Constanța și Radu Diaconescu, de la Colegiul Național ‘Sf. Sava’ din București.
Pe poziția a III-a s-au clasat Ioana Cristina Popa, de la Colegiul Național ‘Cantemir Vodă’ din București și Rareș Calotă, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) din București.
Tot la aceeași categorie de vârstă s-au mai acordat:
PREMIUL JURIULUI — Ioana Paula Iacoban de la Liceul Teoretic ‘Grigore Moisil’ Timișoara și Maia Ileana Ciobanu de la Colegiul Național Ion Luca Caragiale, București.
PREMIUL DE ORIGINALITATE — Alexandra Iliuță de la Colegiul Național ‘Gheorghe țițeica’ din Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți și Gabriel Ionescu, de la Colegiul Național de Informatică ‘Tudor Vianu’ din București.
PREMIUL SPECIAL — Erminia Popă, de la Colegiul Național ‘Carol I’, din Craiova, județul Dolj și Andreea Hodiș, de la Liceul Teoretic ‘Ana Ipătescu’ din Gherla, județul Cluj.
Printre premiile primite de finaliști s-au numărat cursuri de vară de limba engleză oferite de Shakespeare School, taxe pentru examene Cambridge din partea British Council, bilete de avion pentru tabere internaționale de limba engleză, smartwatches, rucsacuri, tricouri, cărți în limba engleză și rechizite.
Lista completă a câștigătorilor și a eseurilor care au convins juriul competiției prin creativitate și originalitate, acuratețe a limbii, vocabular, organizare și coerență, poate fi accesată AICI (sau copy-paste în browser: https://goo.gl/fzgC6N)
În cadrul festivității de premiere a mai fost decernat Trofeul Excelen?ei, acordat Inspectoratului Școlar al Municipiului București, pentru cel mai mare număr de elevi înscriși în concurs, dar și distincția Certificate of Excellence acordată doamnei Violeta Ivanof, profesor de limba engleză la Liceul Teoretic Grigore Moisil — Tulcea, desemnată îndrumătorul cu cei mai mulți elevi înscriși la edi?ia de anul acesta a Shakespeare School Essay Competition.
La eveniment a fost prezent și ambasadorul celei de-a 9-a ediții a ‘Shakespeare School Essay Competition’, Cristian Onețiu — antreprenor de succes, cu o experiență de peste 15 ani, prezent în Top 500 Forbes, speaker, consultant de business pentru companii internaționale, autor și realizator TV. Acesta le-a împărtășit din proprie experiență, tuturor tinerilor prezenți la eveniment, câteva sfaturi și trucuri despre succes. Mai mult decât atât, Cristian Onețiu le-a făcut o surpriză celor două câștigătoare ale premiului întâi, oferindu-le din partea să câte 500 de lire sterline pentru tabăra din Marea Britanie.
Parteneri educaționali: Inspectoratul școlar al Municipiului București, Federația VOLUM, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți — Învățământ Preuniversitar (FNAP-IP), 4Career, Bucharest English Teachers’ Association — BETA, Romanian Association of Teachers of English — RATE.
Organizator:
Asociația Shakespeare School pentru Educație, fondată în anul 2011, este o organizație nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentați să își urmeze pasiunile prin perfecționarea limbii engleze și ajutarea copiilor cu oportunități reduse să se dezvolte și să învețe limba engleză. Printre proiectele asociației se numără burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creație având ca premii școli de vară în Marea Britanie, campanii în licee privind certificările internaționale cât și cursuri de engleză predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din București și alte orașe ale țării. Asociația promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând și ateliere de educație pentru părinți.
Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociația Shakespeare School pentru Educație își propune să stimuleze gândirea creativă și să motiveze tinerii din întreaga țară să își perfecționeze cunoștințele de limba engleză. Motto-ul asociației este ‘Limba engleză deschide oportunități’ pentru că stăpânirea unei limbi de circulație internațională poate face diferența în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul spre o educație de calitate și o carieră de succes.