LA MULȚI ANI tuturor celor peste 2 milioane de români care poartă numele de Maria, Mariana, Marinela, Mioara, Marina, Marilena, Mărioara, Măriuca, Măria, Marian, Marin, Marinică!
Pentru toţi sărbătoriţii, întocmai ca Fecioara Maria, al cărei nume îl purtaţi, învăţaţi să iertaţi, să fiţi mai buni, mai înţelepţi, să îi iertaţi pe cei care greşesc şi să îi învăţaţi să fie mai buni la rândul lor.
Mulţi dintre cei care poartă numele de Maria sau Marin îşi serbează astăzi ziua de nume. Conform canoanelor, serbarea numelui ar trebui să aibă loc pe 8 septembrie, când se celebrează Naşterea Maicii Domnului şi nu pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului.
Publicația 24pharte.ro transmite tuturor celor care poartă numele Maria, Marinela, Mariana, Mioara, Marina, Marilena, Mărioara, Măriuca, Măria, Marian sau Marin, un călduros “LA MULȚI ANI MINUNAȚI!”!
Sărbătoarea de astăzi
Creştinii ortodocşi şi cei catolici sărbătoresc praznicul Naşterii Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mică, aşa cum mai este cunoscută sărbătoarea în popor. Importanţa venerării Maicii Domnului este simbolizată de numărul foarte mare de biserici care îi poartă numele şi de cele mai mult de 2.2 milioane de persoane care îşi sărbătoresc cu această ocazie, onomastica.
Naşterea Maicii Domnului, prăznuită pe 8 septembrie, este prima sărbătoare a anului bisericesc, care a început la 1 septembrie, pentru că Maria este noua Evă, ceea care avea sa nască, „la plinirea vremii”, pe Hristos.
Venerarea Fecioarei Mariei joacă un rol important în Bisericile ortodoxe, în cea Catolică şi cea Anglicană, şi este singura femeie pomenită cu numele de Coran.
În dimineaţa sărbătorii Sfintei Marii Mici, tradiţia spune că se aprinde o candelă lângă icoana Maicii Domnului, unde oamenii se roagă pentru sănătatea familiei. Candela este lăsată să ardă toată ziua.
Cuvântul Maria, este în general considerat ca fiind de origine ebraică și ar proveni din Maryam sau Miryam, numele surorii mai mari a lui Moise, şi e compus din mar, care însemnă picătură, și yâm, care însemnă mare.