close
Neo-BabilonPromovate

Le politiquement correcte

Te obisnuiesti cu orice, chiar si sa traiesti pe un butoi de pulbere.

In urma cu 4 ani, atacul de la Charlie Hebdo a starnit un enorm val de emotie. Azi, un terorist ucide 4 politisti in chiar templul institutiei si totul pare un fapt divers.

Conform legilor lui Murphy (genial tipul asta…) daca ceva rau e posibil sa se intample, atunci se va intampla. Asasinul nu e un lunatic lovit de o criza dupa ce, surd cum era, „a auzit voci”. E chiar un radicalizat, convertit la Islam in urma cu 8 luni. Si nu un functionar oarecare ci unul abilitat cu un inalt grad de confidentialitate. Ultima veste, cea mai proasta, este ca s-a gasit in biroul lui o cheie USB cu adresele politistilor sub acoperire (si nu numai). A transmis-o deja? Conform lui Murphy, da! Ce alte informatii confidentiale mai erau pe cheia respectiva? Nu ni se spune.

Conform informatiilor oficiale, un numar de cel putin 15 politisti proveniti „din diversitate” sunt identificati drept „radicalizati” Astfel de persoane au fost identificate si in armata (Armée de Terre, pentru ca Marina si Aviatia au un barem mai ridicat de selectie intelectuala…).

Asadar cum procedam? Cum sa mai ai incredere in colegul tau de birou care poate iti zambeste si te saluta politicos dar cu care nu te vizitezi si deci nu stii prea multe despre el? Cum sa nu intorci capul pe strada sau in metrou cand vezi un barbos in djelaba sau o femeie voalata, neagra ca o cioara pe gard si care ar putea ascunde orice sub poalele sale largi? Pana unde merge neincrederea? Cum se mai poate trai impreuna?

„Le politiquement correcte” ne impiedica sa mai traim in propria noastra cultura, cu propriile noastre obiceiuri, ne impiedica sa punem bariere unei schimbari a modelului de societate, ne culpabilizeaza pentru ca suntem crestini, albi, europeni. Iti respect libertatea pana in punctul in care libertatea ta aduce atingere libertatii mele. Restul e ipocrizie.

(Marcela Feraru)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.