close
CronicăPromovate

Pagină din ziarul „România liberă”

Situația navelor. Fostelor noastre vapoare

Io nu prea obișnuiesc să distribui textele altora. Dar pe aceasta, a Skipperului Laurentiu Mironescu, n-am cum, pur și simplu n-am cum, să nu o împărtășesc.

Că io mi-am construit casa și viața de pe urma Flotei. Presa a fost și îmi este un „hobyy” cu care doar m-am autoîntreținut.

Asta când mă săturam de cârciumile autohtone și o luam pe mișcătoarele cărări și înlocuiam crâșmele de lux cu drojdia speluncilor din buza porturilor de pe șase continente.

Trist, dar adevărat.

(Mihnea-Petru Parvu)


Pagină distinctă în nr. 121 din Marea Noastră, revista Ligii Navale Române.

Și-o să apară câte una de-asta în fiecare număr de-aici încolo … Până o crăpa de rușine vreun obraz prin vreun minister al României. În niciun caz ministerul transporturilor, că acolo nu e cu vapoare, acolo e doar cu consilii de administrație, altceva nu prea contează …

By the way, în 13 iunie 1990 așteptam ca m/n Rîmnicu Vîlcea să termine încărcarea la Galați și să plece la completare spre Brăila unde m-am îmbarcat pentru călătoria 97 – Galați, Brăila, Constanța, Santurce (Bilbao), Nantes, Anvers și 98 – Anvers, Beirut, Lattakia, Mersin, Constanța, Tulcea, sosire 09 noiembrie 1990. Atât.

(Laurențiu Mironescu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.