close
ActualitatePromovate

Tinerii francezi care îşi părăsesc ţara pentru a-şi întemeia „căminul alb” în Europa de Est, inclusiv în România

Tineri francezi manifestând împotriva migraţiei sub sloganul „Emigraţia ucide Africa/ Imigraţia ucide Europa. Generaţia identitară” FOTO Twitter @marc1970normand

O „misterioasă confrerie” a ales să părăsească Franţa cu gândul de a „regenera rasa albă” în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, relatează săptămânalul „Marianne”.

Plecând de la o cercetare a jurnalistului Paul Conge expusă în cartea „Les grands-remplacés” („Marii înlocuitori”), publicată recent, „Marianne” face o invitaţie la cunoaşterea „dreptei radicale «next gen»”, adică de tip nou. Este o mişcare care „îşi duce bătălia culturală peste tot şi acolo unde nu te aştepţi”, cum ar fi platformele de jocuri video, cluburile auto sau cursurile de seducţie. Este inspirată din filmuleţele vloggerului Papacito, scrierile distopice ale jurnalistului Laurent Obertone şi postările absolventului de filosofie Daniel Conversano. Adepţii săi îşi consideră ţara pierdută în faţa imigranţilor şi caută să răspundă „marii înlocuiri” cu „marea mutare”. „Marea înlocuire” este o teorie conspirativă a scriitorului naţionalist francez Renauld Camus conform căreia elitele globale complotează împotriva albilor din Europa şi îi înlocuiesc cu non-europeni în propria ţară. Francezii exasperaţi de „marea înlocuire” sunt îndemnaţi să se regăsească în Europa Centrală şi de Est, în special în Bulgaria, Ucraina, Ungaria şi România, prezentate ca ţări cu femei fecunde şi ferite de imigranţii musulmani sau de culoare. Aici îşi găsesc de muncă, formează „cămine albe”, se regrupează în comunităţi, de pildă „Oppidum Magyar” sau „Coqs”, şi încearcă să şi le extindă, susţine Paul Conge. „În opinia lor, «marea mutare» este prea avansată, pentru că există prea mulţi imigranţi, arabi, negri şi islamişti în Franţa. Pentru ei, bătălia este deja pierdută şi cel mai bine este să-şi facă un «safe place» («loc sigur») alb, un spaţiu de regenerare a rasei albe. Şi cel mai potrivit loc este  Europa de Est, teren pe care îl consideră ferit de migraţie”, explică jurnalistul francez într-un interviu acordat portalului streetpress.com. Potrivit lui Conge, „marea înlocuire” a început în jurul anului 2016, adică la scurt timp de la intrarea migraţiei în atenţia presei şi a politicienilor europeni. Circa 200 de francezi au fost atraşi până acum de mirajul Estului prin prisma acestei mişcări, iar mulţi alţii sunt pe cale să îi urmeze în curând. Unul dintre ei este Florent, care s-a mutat la periferia unui oraş din Ucraina şi s-a căsătorit cu o localnică. Acum are un copil, un „cămin alb” şi se înconjoară de un grup de oameni care gândesc la fel ca el.
Ideologul mişcării care i-a adus în Ucraina este Daniel Conversano, fost colaborator al umoristului antisemit Dieudonné, afirmă jurnalistul. În vârstă de 34 de ani, Daniel Conversano, născut Didier, este un absolvent de filosofie al Universităţii Grenoble-II care încearcă să îşi facă un loc în cercul ideologilor de extrema dreaptă. A început cu conţinuturi video şi a continuat cu diverse scrieri. Este foarte prezent online, inclusiv pe reţelele ruse vKontakte şi Telegram. Profilul său de Twitter are ca locaţie oraşul Bucureşti. Sub sloganul „Trăiască Europa şi europenii”, pozează în apărător al albilor în faţa celor de culoare. Şi promovează România care se opune predării identităţii de gen. Stilul său este asemănător cu cel al lui Alain Soral, un franco-elveţian în vârstă de 61 de ani care a început ca membru al Partidului Comunist Francez şi s-a împlinit ca ideolog al extremei drepte. Soral se prezintă drept un „naţional-socialist francez” şi este obişnuit deja cu procesele din cauza declaraţiilor sale foarte controversate. În 2019, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru „defăimare” şi „instigare la ură rasială”.

Susa: adev.ro/qgefb3

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.