close
PromovateSocial

A decis să-și dea demisia

Vești proaste.

Îl cunoașteți? El este conf. GABRIEL CONSTANTINESCU, de la Floreasca.
E cel mai bun pe gasto. Nu din Bucuresti, din România. Și nu e pe vorbe, e pe bune!
Zi de zi, aproape non-stop, Floreasca i-a fost casa.
În „nebunia” lui, ca e un tip jovial si modern in exprimare, a crezut ca in Romania se poate avansa. Dar a avansat doar el, adică s-a specializat până când a ajuns supraom, supramedic, supraprofesor. Si cum era mereu cu câte un cârd de rezidenti dupa el, care îi mulțumeau AD LITERAM lui Dumnezeu ca au prins loc pe secția lui, s-a gândit deseori că merită să tragă mai departe într-un sistem medical foarte bolnav, că poate „aștia mici” sunt salvarea.

Din nou, singura Salvare a fost și este aia chemată prin 112, care intră pe aleea spitalului cu sirene și e încărcată cu pacienți cu mațele pe afară.

Deci, după zeci de ani de muncă de supraom – evaluată de mine, de colegii lui și nu în ultimul rând, de pacienți, acest medic a realizat că în timp ce el evolua… România rămânea tot mai în urmă. Putea să se descurce de pansamente, să improvizeze în sala de operații, să explice și unui prost lucruri de oameni deștepți și să-l facă și să înțeleagă. Dar cred că ceva s-a fracturat când a văzut că un coleg a fost terfelit în ultimul hal, de o să-l scuipe lumea pe stradă pentru că „a dat foc unei paciente” deși el nici măcar nu era în sală. Mai mult, s-a terfelit numele spitalului de trebuie să-l spele trei Dunări și poate nici atunci nu o să mai fie ce a fost…

Și-a dat seama ca Statul a devenit prea golan, găinar, te ia ca șmenarul cu vorbe și îți dă în cap doar ca să-ți ia locul în troleu.

În urma scandalului Beuran – care, să fim serioși, n-are nicio legătură cu Beuran, dr. Constantinescu a decis să-și dea demisia.

Statul a gonit un AS la privat. Si o dată cu el, toți medicii pe care acestia îi forma și i-ar fi format în viitor.
Până la urmă, voi ați lucra așa? Ați accepta să fiți mânjiți cu rahat la locul de muncă – ala care a contat mai mult ca familia, casa sau prietenii și vacanțele pe plajele însorite?

*Și mă mai gândesc dacă vă pun o filmare cu dr. Constantinescu efectuând o procedură pe care doar o mână de medici știu să o facă în întreaga lume…

Despre atmosfera de azi din Floreasca a scris colegul meu, Mihnea-Petru Parvu.

https://evz.ro/exclusiv-medicii-grevisti-de-la-spitalul-floreasca-vorbesc.html

În trecut am scris și eu… tot despre atmosfera, dar despre aia care a făcut din Floreasca ceea ce e azi: Spitalul de Urgență nr. 1 din România.

https://evz.ro/ce-fac-medicii-noaptea-in-cel-mai-important-spital-de-urgenta.html/2?fb_comment_id=2109223632441419_2109877449042704&v=347635

Conf. Dr. Gabriel Constantinescu
Doctor in stiinte medicale
Medic primar Gastroenterologie,Endoscopie Interventionala

(Sandra Luca)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.