close

Despre noi

Asociația Culturală 24PHarte este o organizație apolitică, non-profit și non-guvernamentală a cărei misiune este aceea de a promova și susține orice tip de activitate cultural-artistică.

Scopul Asociației îl constituie desfășurarea unor acțiuni organizate în vederea creșterii ofertei culturale pe plan local, regional si național, prin proiecte interdisciplinare și multiculturale.

Asociația patronează ziarul on-line „24pharte.ro” și Cenaclul „Ion Luca Caragiale” Ploiești.

Ziarul oferă zilnic, publicului său, informații, știri, editoriale, dialoguri de idei din toate domeniile culturii, artei și spiritualității.

Cenaclul „I.L.Caragiale” este cel mai vechi cenaclu literar din urbea lui Caragiale – din care au făcut parte poeți precum Nino Stratan – un cenaclu în care, în prezent, scriitori, artiști, cineaști, ziariști, oameni de cultură se întâlnesc, bilunar, la Filarmonica din Ploiești pentru a lectura ultimele creații literare, a lansa cărți sau proiecte culturale, precum și pentru a desfășura activități formativ-educative cu liceenii orașului.

Asociația este inițiatoarea și autoarea proiectului de succes, dedicat Centenarului României, „Tabăra Națională de Sculptură Monumentală – România 100” ce s-a desfășurat în luna octombrie 2018, în Parcul Municipal Vest, și care s-a finalizat cu realizarea – de către sculptori cu experiență și autoritate internațională – a șapte lucrări de artă monumentală în marmură, ce vor îmbogăți zestrea artistică a orașului.

Ediția a doua a Taberei Internaționale de Sculptură Monumentală „Muzeul în aer liber de Artă Contemporană” – Parcul Municipal Vest, Ploiești s-a desfășurat în perioada 18 august – 15 septembrie 2019.

Doneaza

Donațiile Dvs. sunt pentru programele și activitățile Asociației Culturale ”24 PH ARTE”:

  • Cenaclul I.L. Caragiale
  • Programul ”Tineri Jurnaliști” (proiect)
  • Websiteul 24pharte.ro
  • „Muzeu de Artă Contemporană în aer liber” (proiect)