close
Agenda culturalăArtăPromovateTabăra Sculptură

Cea de a IV-a ediție a Taberei/Simpozionului de Sculptură Monumentală Contemporană de la Ploiești se află anul acesta sub patronajul Ministerului Culturii.

 

Proiectul ce cuprinde desfășurarea anuală a Taberei de Sculptură Monumentală Contemporană de la Ploiești,
începând cu Anul Centenar, este inițiat de Asociația Culturală 24Pharte și are ca scop înființarea la Ploiești
a Muzeului de Artă Contemporană în Aer Liber.

Mulțumim celor care au ales să ne fie alături și, desigur, gazdei noastre, d-na Mihaela Aldea, director al Teatrului „Toma Caragiu”. De asemenea și d-lui Vlad Mateescu, director al Filarmonicii „Paul Constantinescu”, care ne-a onorat cu prezența domniei sale.

Având în vedere importanța zilei de 25 octombrie 2021, în cadrul oficial al deschiderii au fost evocate personalitatea M.S. Regelui Mihai I, de la a cărui naștere s-au împlinit 100 de ani, precum și faptul că această zi, de mare însemnătate pentru istoria țării și în numele M. S. Regelui Mihai I, a devenit ziua Armatei Române.

Despre ediția a IV-a a Taberei de Sculptură Monumentală Contemporană de la Ploiești și despre Proiect în ansamblu au vorbit Alice Neculea, Comisar de tabără al actualei ediții, Marian Dragomir, director al Casei de Cultură a Municipiului Ploiești și Florin Manole, vicepreședinte al Asociației Culturale 24Pharte.

Au mai fost prezenți prof. Nicolae Stanciu, poetul Ioan Vintilă Fintiș și Raluca Anghelache – Asistent Guvernator, Districtul 2241 România și Republica Moldova – Rotary Club Ploiești.

De asemenea, mulțumim pe această cale Primăriei Municipiului Ploiești, Consiliului Local al Municipiului Ploiești și Comisiei pentru învățământ, sănătate, știință, cultură, culte, tineret și sport din Consiliul Local al Municipiului Ploiești și Ministerului Culturii care au înțeles importața proiectului inițiat de Asociația Culturală 24Pharte, dar și caracteristica de continuitate anuală a acestuia.

Totodată mulțumim și celor care au fost alături de acest proiect,
Dl Andrei Volosevici – Primar Municipiul Ploiești
Dna Simona Uță Popescu – Consilier local Municipiul Ploiești
Dna Magdalena Trofin – Viceprimar Municipiul Ploiești
Dl Daniel Nicodim – Viceprimar Municipiul Ploiești
și
Dl Bogdan Gheorghiu – Ministrul Culturii

Nu în ultimul rând, mulțumim pentru îndrumări și consultanță, Dlui Sever Avram, președinte Eurolink – Casa Europei.

Asociația Culturală 24Pharte

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.