close
Cenaclul I.L. CaragialeCronicăPromovate

Cenaclul literar „I. L. Caragiale” invitat al liceului „Nichita Stănescu”, Ploiești, 25 februarie, 2015

 

Asociatia Tinerii Voluntari și Grupul de la Ploiesti alături de Cenaclul-literar-Orfeu-Ploieşti din Biblioteca Judeteana Nicolae Iorga în cadrul Colegiul National Nichita Stanescu Ploiesti – o audienta numeroasa ce a participat la ședința de Cenaclu, la metodele non-formale de animare a sinelui și la momentele muzicale.

L-am omagiat pe Călin ANGELESCU, un poet ce merită să dăinuiască în memoria ploieștenilor. – „Să plângem/ bătrâneţea e un bocet final/ aici/ dar acolo/ dincolo de lumina înaltă/ unde ne scurgem fiecare în parte/ cu parte/ moarte fără de viaţă/ viaţă fără de moarte/ întors să mor acolo unde/ m-am născut dintr-o toană/ oprind ciclul somnului/ oaselor mozaic şi icoană//”

Marian Dragomir

 

La întâlnirea de ieri,am propus realizarea unui portret al lui Călin Angelescu şi expunerea acestuia undeva împreună cu un poem două…Nimeni din cei prezenţi nu ştiau că El a fost absolvent al liceului NS,başca despre formaţia Geneze ,trupă celebră în Ploieşti,având ca interpret şi textier pe Călin…

Ioan Vintilă Fintiș

 

Din pacate, generatia trecuta de profesori nu a transmis mai departe multe dintre informatiile pe care le detineau referitor la absolventi ai colegiului nostru care s-au dovedit a fi oameni de cultura sau oameni cu impact asupra generatiei din care a facut parte. Din acest motiv ii rog pe toti cei care pot contribui la alcatuirea unei istorii culturale a colegiului sa posteze aici toate informatiile pe care le detin.

Corina Barbu

Ioan Vintilă Fintiș, Ruxandra Bohat, Marian Dragomir, Valentin Irimia, Florin Manole
alături de profesori și tineri scriitori ai Liceului „Nichita Stănescu”, Ploiești, 25 februarie, 2015

(CentrudePresă)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.