close
EditorialPromovate

“Clima Absenței”

Se mai întâmplă și să n-ai de ales, sau sa ai niște opțiuni mai puțin plăcute…

Cât de pregătiți suntem pentru tot ce ni se întâmpla? Câte lucruri am fi schimbat la noi și la modul nostru de a trăi, dacă știam tot ce ne așteaptă…? Câți dintre noi asociem lovitura asta mondială cu credința, iubirea și respectul față de planeta noastră?

Cum vedeți România acum?

Sunt foarte multe întrebări, mai ales în aceasta perioada incertă… Suferim pe banda rulantă, ne gândim la copii mai mult ca oricând, ne sacrificam pentru speranță, ne agățăm de orice posibilitate de a sfârși această mare încercare din viața noastră ca specie…

Aș vrea sa va dau răspunsuri, dar din păcate nu am decât întrebări… Unele care vă pot aduce rămășițe de răspunsuri aflate în propria ființă.. Sunt perioade în viata omenirii în care avem nevoie de tihnă și de purificare a sufletului… Cu ajutorul câtorva întrebări, omul care știe sa se asculte, tinde spre vindecare. Nimic ușor, dar nimic neobișnuit, e pur și simplu o stare latenta care-și revendică dreptul de a fii..

Nu am niciun titlu sau vreo meserie care să – mi permită să dau sfaturi. Simple cugetări omenești, își fac loc prin mulțime… O puzderie de cuvinte care speră să – și găsească sensul, o epidemie de gânduri, un cumul de trăiri, o angoasă permanenta, transpusă în realitatea fiecăruia dintre noi.

În aceste momente, mai mult ca oricând, să întindem bratele spre cer, cu o rugăciune sinceră și un pumn de speranță…

Pentru conturarea peisajului în care am vrut sa va transpun, am sa închei cu strofa finală a unei poezii foarte dragi….
“Nimic să nu vină
Nimic să nu plece
Toate frunțile libere,

Iar ca sentiment, un cristal” – Odysseas Elytis.
(A se citi poezia integral: “Clima Absentei” a aceluiași autor)

(Ioanina Eliza Manole)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.