close
Centru de PresăPromovate

Conferința regizorului Mihai Vasile și discuții despre rostul unui eveniment cultural

 

Ieri seară, 14 decembrie, în sala de spectacole a Centrului Dramatic Mythos din Ploiești, a avut loc “Seara memorială Nichita Stănescu – Ion Stratan: El vine din afara lui însuși”. Cu această ocazie publicul a putut participa și la vernisajul expoziției documentare “Nichita Stănescu – Ion Stratan” la salonul Orion și audia apoi, în sala de spectacol amintită și în fața unui public numeros, conferința “Palimpsest”, susținută de regizorul Mihai Vasile.
Seara a continuat cu discuții în public, moderate de conferențiar, despre rolul și rostul unui eveniment cultural, din perspectiva faptului că prea adesea și numai cu rarisime excepții, cum este și aceea a conferinței de aseară a lui Mihai Vasile, ne aflăm în fața unor acțiuni bifate pe o răsunătoare listă, dar care, din păcate, răspunde doar formal și doar prin afișarea unor nume de înaintași iluștri, nevoii imperioase de idealism și perspectivă metafizică a sufletului omenesc.

Premiul Herder (1976) și Cununa de Aur (1982), distincții cu care a fost onorat poetul Nichita Stănescu (Expoziția documentară “Nichita Stănescu – Ion Stratan”)
Premiul Herder (1976) și Cununa de Aur (1982), distincții cu care a fost onorat poetul Nichita Stănescu (Expoziția documentară “Nichita Stănescu – Ion Stratan”)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.