close
Magna EuropaPromovate

Cum este condus Parlamentul: președintele, vicepreședinții și chestorii (infografic)

europarl.europa.eu
Descoperiți în infograficul nostru cine sunt membrii Biroului Parlamentului European și care este rolul lor în funcționarea instituției.

Parlamentul funcționează bine grație muncii Biroului, care este format din președinte, 14 vicepreședinți și cinci chestori. Biroul este organismul responsabil pentru toate aspectele legate de administrarea, personalul și organizarea Parlamentului European. Fiecare membru al Biroului este responsabil cu un anumit portofoliu: au responsabilități specifice precum informarea și comunicarea, gestionarea clădirilor Parlamentului sau relațiile cu statele membre. Chestorii sunt responsabili cu toate aspectele administrative și financiare legate de deputați și condițiile de muncă ale acestora. Aflați din infograficul nostru care sunt responsabilitățile membrilor actuali ai Biroului.

Mandatele președintelui, vicepreședinților și chestorilor este de doi ani și jumătate, prin urmare vor expira în inauarie 2022.

(europarl.europa.eu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.