close
CronicăPromovate

Dimineața asta bogată

 

Știți cum e juma’-juma’?
Dimineața i-a venit la pachet cu un rest de ceartă de ieri. Și firimiturile înecăcioase ale postului sentimental aferent.
Aceeași parte a zilei a și cadorisit-o din plin: convorbirea whatsapp cu ai ei; tatăl și renăscuții pași prin casa părintească; mama, genială-n replici: “poate reușesc să repar <telefonul cu măr>”. Uimirea lor față de cum au primit bunătăți de la distanță, convertită-n bucuria noastră că trăim posibilitatea acestui fapt.

Apoi, lumina cu promisiuni solare și cartierul de case scufundate-n al doilea “lockdown” au însoțit-o-n plimbare. Plus doi-trei căței simpatici care-și trăgeau stăpânii de lesă. Probabil să-i (și mai) distanțeze social.

Tot dimineața asta bogată i-a livrat un neașteptat cadou prin Facebook: comentariul-ofertă al Marilenaei.
O fată cu care abia ce s-a intersectat în viața anterioară. Și care vrea să-i trimită, dintr-un senin, o carte foarte bună. O altă bucurie indescriptibilă, care va continua în zilele în care o va și citi (din experiență, chiar mult mai mult după).

Mereu, mereu, mereu în cap amintirea vorbelor lu’ mamamare: “tu, fetilor, aveți căldură din părete, apă din părete, ce altceva vă mai trebuie?”.
Dacă ar vedea de-acolo de sus câte și mai câte avem, da’ tot “ne mai trebuie”, s-ar ruga mai abitir pentru sufletele noastre.

Așa că restul orelor lui azi va trebui chivernisit cum se cuvine: între împăcare, alte pagini, calup de muzică, recunoștință pentru ce mai are totuși bun în ea. Apoi, confruntarea cu propriile disperări și răutăți.

Nimeni nu-i perfect. Doar viața. Sau (pe)trecerea ei.

(Amorena Minculescu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.