close
Cenaclul I.L. CaragialePromovate

Ema Petrescu și Emilia Luchian în dialog cu criticul Victor Atanasiu

 

La invitația colegei noastre, scriitoarea Ema Petrescu, a fost prezent, în ziua de Sf. Nicolae a. c., la sedința de lucru a Cenaclului literar “I. L. Caragiale”, cunoscutul critic literar Victor Atanasiu. Evenimentul a avut loc la Filarmonica “Paul Constantinescu”. Seara s-a desfășurat sub semnul poeziei și al cugetărilor Emei Petrescu. Cei prezenți au apreciat lucrările scriitoarei, iar Victor Atanasiu a avut un cuvânt mai aplicat prin care a scos în evidență calitățile literare ale textelor lecturate.
De asemenea, Mihai Ioachimescu, la rubrica “Filmul săptămânii” a prezentat critic pelicula “Cercul poeților dispăruți”, 1989, regia Peter Weir, cu Robin Williams în rolul principal.
La rubrica “Cel mai recent poem” criticul Victor Atanasiu și-a exprimat opiniile cu privire la textele Luminiței Bratu, Anei Lucreția Nedelcu și Ionel Sima.
Și nu în ultimul rând amintim aici dialogul, cu privire la viziunea asupra istoriei, între Emilia Luchian și Victor Atanasiu.
Cum era de așteptat cele două ore ale întâlnirii au fost insuficiente, așa încât discuțiile au continuat, în aceeași atmosferă cordială, dar mai puțin polemică, la restaurantul din apropiere.
Mulțumim scriitoarei Ema Petrescu pentru grija de a-l fi invitat în mijlocul nostru pe criticul Victor Atanasiu.

 

 

Chifu Leonida Corneliu, Victor Atanasiu, Ema Petrescu (lector)

24PHarte

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.