close
Actualitate

ȘOCANT! Consiliera UDMR, Eva Mărginean, propune reducerea cu 50% a sumei ajutor pentru elevul Balog calificat la Concursul Internațional de Robotică din Indonezia

buletindecarei.ro

ȘOCANT! Consiliera UDMR, Eva Mărginean, propune reducerea cu 50% a sumei ajutor pentru elevul Balog calificat la Concursul Internațional de Robotică din Indonezia…,,Dacă e vorba că reprezintă România să suporte institutiile statului si nu Primăria Carei care are foarte multe probleme de rezolvat…,,

Astăzi a avut loc la sediul Primăriei Carei fără plăci oficiale cu însemne nationale o sedință ordinară a CL. In cadrul acestei sedinte a fost dezbătut si proiectul de hotărâre ce prevedea acordarea sumei de 12.500 lei ca ajutor de deplasare in Indonezia pentru elevul Balog Octavian si profesorul Ovidiu Motișan.

Elevul Balog Octavian a reusit perfomanta de a se califica la concursul international de robotică I3F-Malang. O mândrie pentru municipiul nostru această reusită.

Stupoare. La dezbaterile acestui proeict ce se presupunea că nu va ridica probleme, consiliera Eva Mărginean a propus diminuarea cu 50% a sumei acodate motivând că din moment ce reprezintă România să fie finantat de Guvern si inspectoratul judetean nu de primăria Carei..,,care are si asa probleme destule”!

,,Daca e vorba că reprezintă România să suporte institutiile statului si nu Primăria Carei care are foarte multe probleme de rezolvat și noi de rușine să aprobăm…că a tânăr…că e copil…ar trebui să avem câteodata niste principii. Acest stat dacă functioneaza trebuie să rezolve aceste probleme ! Ce face Guvernul României ? Ce face Inspectoratul Judetean Scolar?”

La acesta propunere s-a raliat pe parcurs si Venig Gabriela , tot de la UDMR Carei. In mod curios referatul compartimentului de contabilitate nu propune aprobarea ajutorului ci DEZBATEREA în plenul ședintei CL.

Spre deosebire de servicul de contabilitate, directia de învățământ prin directorul Varna Levente sustine acordarea ajutorului de deplasare pentru participarea elevului si a profesorului său in Indonezia la Internationala de Robotică.

Consilierul Ciută a supus atentiei consilierilor prezenti situatia de acum câțiva ani când ansamblul careian Reketye a reprezentat România în Croația si primăria a suportat fără nici un fel de discutii cheltuielile pentru deplasare.

Supus la vot, Proiectul întruneste votul majorității consilierilor, singurul vot împotrivă fiind al consilierei UDMR Eva Mărginean.
,,doar eu am votat împotrivă” a fost reactia dânsei iar răspunsul presedintelui de sedință, consilierul Ilie Ciută a venit prompt… ,,vedeti cum mă simt eu când se votează ce propun?”

Prezent la ședință, directorul Școlii Gimnaziale nr.1 Carei, prof.Nicolae Moldovan, a susținut cauza elevului său remarcabil și a coordonatorului său dar a menționat că din partea Inspectoratului Școlar Județean nu va primi niciun sprijin material deși a solicitat.

Distribuiți ca să se afle ce se petrece la Carei…..mai multe detalii pe www.buletindecarei. ro

Sursa: buletindecarei.ro

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.