close
CronicăPromovate

Pe 25, pe la 12.00 sau o urare la Nașterea Domnului

 

Pe 25, pe la 12.00, după ce m-am trezit foarte-foarte greu după snooze, snooze, snooze/un pui de somn și mi-am turnat 2 (două) cafele mari pe gât,  pe când extrăgeam tricouri, hanorace, rochii, camasi, fuste, șosete, eșarfe din cele două mormane de haine din living cu scopul de a reda utilitatea de bază a spațiului de locuit – acela de a avea măcar unde sa te așezi,  înainte sa ma apuc sa spăl 23 de farfurii și pahare murdare, adunate nu stiu cum și stivuite in turnulețe colorate pe blatul din bucatarie să spăl repede și pe jos, am zis,  înainte sa ajungă maica-mea și fii-mea,
dar să fac și un inventar rapid a ce aș putea pune pe masă, cumpărasem niște chestii de la Pravălescu, doua surse de sarmale, mama și Tudor, alea de la mama nebăgate la cuptor însă, nu mai am timp de asa ceva, cozonac de la kanal d și piftie plus salata boeuf și cârnați tot de la Tudor, e magie eu nu gătesc niciodată nimic, că n-am timp și nici nu prea stiu sa fac chestii complicate, nici nu-s sigura că aș avea rabdare, dar în fiecare an, deodata, primesc de toate in timp ce făceam, deci, toate astea mă gândeam că odată, cândva, o să pot să dorm mult, o să ma trezesc când vreau, fără nicio alarmă și fără sa enumăr repede in cap to do list pe azi, pe mâine și pe toată săptămâna, nu o să mă mai rup in bucati sa fac toate lucrurile pe care vreau sau trebuie sa le fac, și sa fiu mereu pe drum și pe fugă și o sa am timp și de Crăciun.

Dar in timp ce-mi doream toate astea, am realizat altceva. M-as plictisi ingrozitor dacă n-as fi mereu pe fugă, pe drumuri, in căutarea unor visuri, in disperarea de a trai, in neliniștea mea. O să mă odihnesc când o să mor, spuneam pe vremuri. Si-acum tot așa. Atât că n-am apucat, asa cum mi-aș fi dorit, să vă spun ori sa va scriu, fiecaruia dintre voi, prieteni, Crăciun fericit dar o fac acum, din mers. After-party/după petrecere, gen.

 

Oana Costea

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.