close
CreștinătatePromovate

Pr Ioan Istrati: „Păcatul te face rău și răutatea te face prost”

Mă cheamă de urgență, într-o noapte, un tânăr: “Părinte, vino repede, că moare tata!” Arunc o haină pe mine, zdup în mașină. După zece minute, ajung.

Omul, săracul, se zbătea cumplit, striga, se apăra cu mâinile, scrâșnea din dinți, lovea aerul cu palmele. M-am apropiat fricos și am pus patrafirul pe pieptul lui. Muribundul înșfăca patrafirul și încerca să se ridice. Mă țin cu greu să nu cad în pat.

Omul șoptește sacadat: “Părinte, apără-mă!” “De cine?” zic eu. “De dracul ăsta. Nu-l vezi?” Mă înfior, îl blagoslovesc și suflu peste el. Gâtul mă durea de la patrafirul de 70 de kile. Omul face ochii mari și se liniștește: “Mulțumesc, părinte!”

Îl spovedesc rapid și îl împărtășesc. Plec apoi acasă. Peste zece minute, tânărul mă sună: “Părinte, a murit tata, veniți înapoi să-i faceți rugăciunile…” Mă-ntreb… dacă întârziam cinci minute?

Păcatul te face rău și răutatea te face prost. Încă o dată: Veșmintele preoțești costă câteva sute de lei, NU sunt din aur! Biserica plătește impozite, ajută milioane de oameni. Ajunge!!!

Cele 10 condiții necesare pentru a fi creștin ortodox:

  1. Să fii botezat în numele Sfintei Treimi
  2. Să faci parte din Biserica cea Una.
  3. Să ai duhovnic și Spovedanie frecventă
  4. Să te împărtășești cu Hristos prezent în Sfânta Euharistie
  5. Să postești și să citești Sfânta Scriptură
  6. Să îl iubești pe Dumnezeu și pe oameni, să te rogi în fiecare zi
  7. Să fii la Sfânta Liturghie duminica și în sărbători
  8. Să faci milostenie
  9. Să cultivi mereu virtuțiile creștine
  10. Să nu faci păcate de moarte

Un text de părintele Ioan Istrati

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.