close
MonarhiePromovate

Principesa Ileana a României

 

În 1961, Principesa Ileana a României, fiica cea mică a regelui Ferdinand I al României și a reginei Maria, având titlul de Principesă a României, a decis să se călugărească și a plecat la o mănăstire ortodoxă în Franța, unde a petrecut 6 ani ca novice, luându-și numele de Maica Alexandra. În 1967, Principesa a devenit stareța mănăstirii cu hramul “Schimbarea la față” din Ellwood City, Pennsylvania, până la moartea sa în 1991. Era o zi de 21 ianuarie.
După căderea regimului Ceaușescu, Maica Alexandra a vizitat România, în septembrie 1990, la vârsta de 81 de ani, fiind întâmpinată de sute de oameni care o aclamau și strigau “Trăiască Regele Mihai”. Aici a vizitat câteva mănăstiri de maici, mormintele familiei regale de la Curtea de Argeș și Branul ce-i fusese atât de drag, unde a descoperit că localnicii încă își mai aduceau aminte de “domnița” lor.
Este înmormântată în Mânăstirea „Schimbarea la Față”.
Memoriile sale au apărut în Anglia în anul 1951, iar în România în 2005 sub titlul „Trăiesc din nou.”

 

Via “Poduri de Dor”

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.