close
Film

Stare de Urgenta-Stare de Asediu-Legea Martiala

Equilibrium, film 2002, Regia Kurt Wimmer. In rolul principal Christian Bale.

Daca nu l-ati vazut pana acum, cred ca e cazul sa o faceti!

Ca sa vedeti spre ne indreptam! In loc de un “Equilibrium” strigat prin canalele media, INCLUSIV PE STRADA, PRIN NISTE ECRANE TV URIASE, avem, acum “STATI IN CASA!:

“Acțiunea filmului se desfășoară în orașul-stat Libria, o societate distopică[2] din viitor. După un al treilea război mondial care a devastat Pământul, se naște un nou stat fascist a cărui principală ideologie spune că emoția umană este cauza principală a conflictelor. Toate materialele care pot provoca emoții sunt interzise, iar infractorii (cei care au emoții) sunt persecutați fără milă. Materiale ilegale sunt evaluate CE-10 (de la Conținut Emoțional de risc maxim) (o trimitere la sistemul american de evaluare a filmelor MPAA[3] ) și distruse prin incinerare imediată. Toți cetățenii de Libria sunt obligați să iși injecteze regulat o substanță de suprimare a emoțiilor, substanță numită Prozium”.

Mai e un pas, oameni buni!!!

Stare de Urgenta-Stare de Asediu-Legea Martiala!

(Cristian Botez)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.