close
CronicăPromovate

Străbunicul

Cristian Botez

Străbunicul meu, Ion Ghe. Dinescu, din partea tatălui meu (Corneliu Dinescu, n.1924-d.1997, absolvent Drept, pe vremea lui Carol al II-lea, ASE și doi ani de regie, coleg cu Geo Saizescu).

Ion Ghe. Dinescu, strabunicul meu, din Vârfuri, lângă Pucioasa, județul Dâmbovița, membru PNȚ, a făcut parte din echipa lui Iuliu Maniu. Era referent pe linie rurală. Politician pur-sange, fiul lui, Gheorghe Dinescu, bunicul meu si tatăl tatului meu, așadar, a fost comandant de garnizoană legionară în comuna Vârfuri. Condamnat politic la opt ani închisoare, la Aiud.

Tata, Corneliu Dinescu, colaborator la ziarul Falanga, ziar al Miscării Legionare, a fost condamnat politic la doi ani de închisoare la Jilava. Pe 21 decembrie 1989, în timp ce eu eram în nucleul de la Inter, el era arestat, câteva sute de metri mai incolo, lânga Lido, și trimis la Jilava. Cei peste 1200 de arestați care, la ordinul Elenei Ceaușescu, trebuiau sa fie impușcati, ca mai apoi să se spună că au fugit peste granița.

Sunt mândru de străbunicul, bunicul si tatal meu!

În fotografii, Ion Ghe. Dinescu, “propritar de Vârfuri”, asa cum scria pe parafa lui, si moștenirea mea de la el, parafa, chimirul, ceas elevetian THOMEN, care functioneaza și acum, dupa mai bine de 100 de ani, un brici, o tabacheră de argint. Lucruri care au ajuns acum in posesia fiului meu cel mare, a patra generație, dr. Alexandru Cris Botez.


Cinstiți-vă înaintașii!

(Cristian Botez)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.