close
Sfinții zilei

23 iunie – Sfânta Muceniță Agripina

Sfânta Muceniță Agripina este sărbătorită de Biserica Creștin-Ortodoxă și Biserica Greco-Catolică la data de 23 iunie.
Sfânta Muceniță Agripina s-a născut la Roma și încă din tinerețe s-a dedicat slujirii lui Hristos. A trăit în timpul împăratului Valerian (253-260) care, printr-un edict emis în anul 257, a dezlănțuit o nouă persecuție împotriva creștinilor.
În această împrejurare, Sfânta Muceniță Agripina a fost prinsă și silită să se lepede de Hristos. Mărturisind dreapta credință in vremea persecuțiilor, Sfânta Agripina a fost supusă la numeroase torturi. Pentru că era creștină și nu se sfia nicio clipă să recunoască acest lucru, împăratul ordonă ca sfânta noastră muceniță să fie torturată deoarece toată dragostea pe care o avea o purta Mielului lui Dumnezeu. Astfel, mucenița este bătută cu toiege de lemn, oasele îi sunt sfărâmate, este dezbracată de straie și întinsă cu legături.
În timpul acestora muceniței i s-a arătat îngerul Domnului care a întărit-o. Dar nemaiputând suporta chinurile îngrozitoare la care a fost supusă, sufletul muceniței s-a mutat la Domnul.
Însoțitoarele acesteia, Vasa, Paula și Agathonica au luat trupul sfintei și l-au dus în Sicilia. Pe locul unde au fost îngropate sfintele moaște a fost ridicată o biserică în cinstea Sfintei Mucenițe Agripina, unde, s-au petrecut numeroase minuni.
A.N.
Tags : calendar crestin ortodoxminunimucenita agripinasfintii zilei

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.