close
Agenda culturalăPromovate

„34 de ani de la moartea lui Nichita Stănescu”

În fiecare an, în ziua de 13 decembrie, ne amintim cu tristețe că marele nostru ploieștean, marele nostru poet Nichita Stănescu, a plecat printre îngeri. Și în acest an, pe 13 decembrie, la ora 10.00, Muzeul Memorial „Nichita Stănescu”, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, organizează, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești, Colegiul Național „Nichita Stănescu” Ploiești și Școala Gimnazială „Nichita Stănescu” Ceptura — medalionul comemorativ „Recviem Nichita Stănescu”, la sediul muzeului din Ploiești, str. Nichita Stănescu nr. 1.

Programul susținut de talentații elevi ai celor două instituții de învățământ partenere cuprinde un colaj literar-artistic și un concert de colinde tradiționale, așa cum se întâmpla în copilăria Îngerului Blond, când familia Stănescu se aduna cu bucurie în jurul bradului împodobit de sărbătoare.

Activitatea comemorativă se va încheia cu depunere de flori la busturile poetului din curtea muzeului și din parcul omonim din centrul orașului.

prof. Carmen Guef, muzeograf coordonator

Tags : nichita stanescu

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.