close
CreștinătatePromovate

7 sfaturi duhovnicești pentru femeia creștină

7 sfaturi duhovnicești pentru femeia creștină

 

Sfânta Olimpiada s-a născut în Constantinopol din părinţi apropiați împăratului. Din dragoste de Hristos, ea a dorit să petreacă viața sa cât mai aproape de învățătura lui Hristos. Multe dintre sfaturile primite de la Sfântul Ioan Gură de Aur, părintele său duhovnic, sunt astăzi prinse într-o carte. Dintre acestea redăm 7 cuvinte mai jos:

„Nu te lăsa doborâtă de tirania tristeţii, ci stăpâneşte cu judecata ta furtuna supărării.

„Dezleagă-te de pământ, dar mai bine spus, de lanţul trupului! Ridică-te pe aripa filozofiei şi nu te lăsa acoperită de umbră şi de fum! Că aşa sunt cele lumeşti.”

„Nimic din cele ce se întâmplă în viaţă să nu te tulbure! Încetează de a ruga pe cutare sau pe cutare; lasă umbrele să treacă – umbră doar e ajutorul omenesc – şi roagă necontenit pe Iisus, Căruia-i slujeşti, să facă un semn numai; şi toate se vor limpezi într-o clipită.”

„Continuă să mulţumeşti mereu lui Dumnezeu pentru toate, să-L slăveşti, să-L rogi, să-I ceri. De se năpustesc asupra-ţi mii de tulburări şi mii de necazuri, de vin în faţa ta furtuni, nimic să nu te tulbure.”

„Răbdarea te face mai tare ca diamantul. Răbdarea nu poate fi biruită nici cu arme, nici de oşti, nici de maşini de război, nici de săgeţi, nici de lănci, nici de oştirile demonilor, nici de falangele înfricoşătoare ale puterilor potrivnice, nici chiar de diavolul, cu toată oştirea şi iscusinţa lui.”

„Nu-ţi pierde nădejdea nicicând.”

„ Uită-te la câştigul care nu se pierde şi la bogăţia ce nu poate fi furată.”

Sfaturile către Sfânta Olimpiada pot fi găsite în cartea ce reunește scrisorile trimise de Sfântul Ioan Gură de Aur

Sursa: https://avereabisericii.ro/7-sfaturi-de-la-sfantul-ioan-gura-de-aur-pentru-femeia-crestina/

 

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.