close
Dialog de ideiPromovate

Adevărata față a fascismului vs Să nu uităm

SĂ NU UITĂM

Sub ochii noștri vedem eroicele eforturi ale Rusiei de a elibera Ucraina de sub jugul sistemului globalist-soodomit-anglo-saxon-sionist și al unor uzurpatori fasciști. La fel vedem lacrimile de crocodil varsate de acești globaliști și slugile lor pentru “incalcarea” suveranității Ucrainei (Ucraina fiind, in realitate, o creatie artificială bolșevică). Dar acei înșelători cred că lumea va da uitării crimele comise de ei în spațiul iugoslav. Modul în care cu salbaticie au distrus sistematic un stat realmente suveran. Ei cred că lumea va uita modul în care globaliștii au facut din propria voie lege, în scurta vreme a dominației militare absolute a USA (1991-2008). Dar, iată, nu vom uita! Și, nu doar atâta, globaliștilor li se arată că “ce umbla roată, vine tot roată”; după faptă și răsplată.

KOSOVO-METOHIA

În unul dintre esurile sale, intitulat “Stindardul Lumii”, G.K.Chesterton vorbea despre felul în care un loc sau o țară pot crește și pot avea viitor. El conchidea că viitorul unui loc (ori al unei țări) poate fi asigurat doar prin dragoste, o dragoste având substrat transcendental și fără motivare pământească”. Doar în acest chip, spunea marele eseist, un loc poate deveni măreț și demn de viață și de moarte. Mai întâi oamenii trebuie să cinstească un loc și apoi vor putea să își dea viața pentru el, ca să îl apere sau să îl facă mai frumos. Un asemenea loc va fi iubit și cinstit chiar în înfrângeri și doar un asemenea loc va putea să devină strigăt de luptă și motivație de renaștere, după o înfrângere. Spunea Chesterton: ”Roma a fost îndrăgită de oameni nu pentru măreția ei, ci ea a căpătat măreție pentru că oamenii ei au iubit-o”. Iar Roma este un caz cu valoare permanentă și absolută. Ea este arhetipul “locurilor” pentru care oamenii au știut și să trăiască și să moară, să aibă rost, să se poată ridica din înfrângeri, ”să își lingă rănile”, să se ridice mai tari, mai mândri, mai frumoși. Asemenea locuri există în multe părți și un asemenea loc au toate popoarele care știu că ele nu sunt simple realități istorice, ci că sunt realități duhovnicești deopotrivă. Căci neamurile au fost aduse în istorie cu un rost de împlinit care nu stă la voia răului clipei. Un asemenea loc special și făgăduință de biruință este Kosovo-Metohia.
Este bine să ne aducem aminte și să nu uităm ce s-a întâmplat în Primăvară anului 1999 și mai exact în zilele ce au premers Învierii Domnului și până la Sfinții Apostoli Petru și Pavel, zilele sfinte ale dreptmăritorilor creștini. Acele evenimente țin de meta-istorie.
Un neam de un curaj și demnitate fără egal, Neamul Sârbesc, a fost atacat cu o brutalitate și violență care au fost cea mai vădită crimă a negativității pure din ultima jumătate a veacului XX. Acest atac și această agresiune sfruntate, nu au avut decât un singur scop: să ucidă, să distrugă și să umilească și, încă mai vârtos, să umilească Biserica lui Hristos în zilele ei de bucurie și în unul din locurile ei sfinte.
În conflict s-au aflat un imperiu buimac și fără suflet, un imperiu care va evolua ulterior în “imperiul globalist- sodomit-anglo-sionist” de azi (adică SUA, EU și slugile lor) și o țară și un neam care stăteau pentru locul lor în lume. Este știut că o vreme, după căderea comunismului, mulți am crezut că, măcar pentru o vreme, răul va fi stăvilit. Ne-am imaginat că figuri sinsistre nu ne vor mai bântui. Dar în acele zile am văzut fețele hidoase ale dezmățatului William (Bill) Jefferson Clinton, a generalului hingher Wesley Clark, ale anti-femeii Madeleine Albright și alți eiusdem farinae. Dar asta poate nici nu mai are importanță. Un alt lucru are însă importantă.

Incredibila rezistență sârbească a dat tuturor oamenilor și țărilor, un răgaz să se dezmeticească din visare și iluzii. Oamenii au avut răgazul de a vedea cine sunt.

Incredibila rezistență sârbească a dat tuturor oamenilor și țărilor, un răgaz să se dezmeticească din visare și iluzii. Oamenii au avut răgazul de a vedea cine sunt cei “buni” și cine sunt cei “răi”, în noile circumstanțe ale istoriei. În chip brutal condiția noastră umană a fost pusă din nou în situația de a TREBUI să aleagă între bine și rău. Și să nu ne amăgim. Pentru această alegere vom avea de dat seama în față unei instanțe care este infinit mai tare și mai dreaptă decât a oamenilor. Suntem obligați să vedem că “imperiul globalist- sodomit-anglo-sionist” (repet, USA, EU și slugile lor) sunt cei care provoacă răul, îl susțin și promovează întregul cortegiu de orori care sunt “valorile” lui: sodomia, pedofilia, familia “alternativă”, ”balena albastră”. Iar împotrivă stau bunul simt, Neamurile, ”locurile”, Dreapta Credință” și “a treia Roma”. Iar pe Sârbi să nu îi plângem. În părțile noastre de lume oamenii au ținere de minte îndelungată și ei știu că “roata” se învârte mereu. Neamul Sârbesc stă prin credință într-o mai tare făgăduința. Căci prin credință… ”au suferit batjocură și bici, ba chiar lanțuri și închisoare. Au fost uciși cu pietre, au fost puși la cazne, au fost tăiați cu fierăstrăul, au murit uciși de sabie, au pribegit în piei de oaie și în piei de capră, lipsiți, stramtorati, rău primiți. Ei de care lumea nu era vrednică, au rătăcit în pustii, în munți, în peșteri și în crăpăturile pământului. Și toți aceștia, care pentru credința lor, au fost de pomenire, n-au primit ce le fusese făgăduit. Pentru că Dumnezeu rânduise pentru noi ceva mai bun, ca ei să nu ia fără noi desăvârșirea.” (Sf.Pavel, Evrei,11, 36-40).

Alexandru Nemoianu
Istoric
USA

Ioan Mihai Cochinescu vs Alexandru Nemoianu

Belgrad, clădire bombardată de americani în martie 1999, de Sfintele Paști, când NATO a lansat bombardamentul asupra Serbiei.

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.