close
EditorialPromovate

Adulții se agață de Moș Crăciun

Din cauza unei reclame virale din Norvegia, în care care s-a decis sa i se altereze povestea lui Moș Crăciun, fără absolut nici o legitimitate, noi acum trebuie sa avem o conversație cu odraslele noastre:

– Despre viața sexuală a lui Moș Crăciun, care depășește significația Crăciunului.
– Să explicam de ce se săruta cu un bărbat având in vedere ca nu s-a sărutat niciodată cu soția sa, în nicio reclama sau poveste (și asta pentru ca a fost întotdeauna irelevant si nu s-a pus problema vieții lui sexuale).
– De ce își înșeală soția așa in public; povestea ei chiar nu are nici o importanță, care este versiunea dânsei?
– Dacă asta este o alta versiune a lui Moș Crăciun? Înseamnă ca versiunea în care au crezut copii noștri pana acum era minciună? Este doar un singur Moș Crăciun, nu?

Acum urmează o întrebare pe care mi-o pun eu și care, cu siguranța, nu v-a întarzia sa invadeze imaginația a mai multor persoane cu cât analizează mai atent aceasta reclamă. Dacă Mosul, care mereu a fost asta, un Moș, în imaginația noastră și în inimile noastre, este îndrăgostit de Harry, care astăzi este un adult vigoros, nu vorbim despre o anomalie? Oare Moșul avea bucurii la Harry și când era doar un copil? La câti mai are bucurii Moșul? Acea agenție de marketing a decis sa vomite o versiune a poveștii fără sa analizeze rădăcinile, valorile și imaginea caracteristice lui Moș Crăciun.

Avem nevoie de context, iar contextul religios, creștin, istoric și tradiional nu este de partea acestei versiuni mutante a lui Moș Crăciun.
Dacă un grup social are nevoie să se manifeste și să atragă atenția atât de tare, n-au decât , cu ajutorul lui Dumnezeu, să întemeieze tradiție, sa dezvolte cultură si să genereze patrimoniu propiu, nu să recicleze în disperare personaje, povești și legende.
Patrimoniul cultural este foarte important într-o societate. Acesta se clădește în sute de ani de sacrificii, foame, sânge, război, suferințe, dans, bucurii si iubire, ca după să vină niște Terchea-Berchea de la agenția de marketing de la etajul 30 al clădirii de sticlă, să schimbe povestea lui Moș Crăciun cu un click, intr-un exces de eficiență care mai mult inspira a lene și lipsa de imaginație decât a revindicarea vre-unui colectiv discriminat.

Puteți vedea reclama în întregime aici.

Sursa: Google
Tags : adultichristmascraciunlgbtmos craciunreclama de craciunsanta advertsanta and harrysanta il saruta pe harrysanta kisses harry

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.