close
CreștinătatePromovate

Ajutor creștinesc al Bisericii Ortodoxe Române pentru victimele războiului de lângă noi

Comunicat de la Patriarhia Română: Ajutorul umanitar al Bisericii Ortodoxe Române
pentru victimele războiului din Ucraina în perioada 18-24 martie 2022

Pe fondul prelungirii crizei umanitare provocate de războiul din Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a continuat amplele sale acțiuni social-filantropice.
În această perioadă, pe platforma online ajutăcubucurie.ro a Patriarhiei Române în colaborare cu Federația Filantropia au fost donate sumele de 17.450 lei și 340 euro.
La nivelul Patriarhiei Române, în perioada 18-24 martie 2022, s-au adăugat ca participante la acțiuni caritabile 1.926 persoane din rândul preoților și al voluntarilor.
Sprijinul umanitar acordat în aceste ultime zile a însumat 1.358.889 lei, acesta constând în bani și produse (hrană caldă, alimente, hrană pentru bebeluși, produse igienico-sanitare, medicamente, pături, articole de îmbrăcăminte, jucării etc.).
La acest sprijin se adaugă mai multe tipuri de servicii sociale în derulare (de traducere – 9.427 beneficiari; de consiliere și orientare – 8.944 beneficiari, medicale – 164 beneficiari și educaționale – 6.741 beneficiari, precum și sprijin logistic, constând în spații de adăpost – cort/containere și transport).
În ceea ce privește cazarea refugiaților, locurile pentru aceștia se ridică actualmente la 11.018, dintre care 7.301 cu servicii de masă incluse.
În legătură cu organizarea de transporturi umanitare, au fost realizate încă 62 transporturi în România, 7 transporturi în Ucraina și 2 transporturi în Republica Moldova. Valoarea acestor noi transporturi se ridică la suma de 977.862 lei.
Campania Patriarhiei Române „Donează sânge pentru Ucraina” a continuat și în ultima săptămână, la ea participând 342 de noi persoane donatoare.
În perioada 18-24 martie 2022, ajutorul umanitar oferit de eparhiile Bisericii Ortodoxe Române și Federația Filantropia se ridică la suma de 2.529.456 lei.

Astfel, ajutorul total oferit de Biserica Ortodoxă Română de la declanșarea războiului din Ucraina până în acest moment este de 26.224.213 lei.

Petrișor Cană

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.