close
CronicăPromovate

Animalele simt inocența

 

Acest băiețel, umblă vorba, s-a întors acasă cu o căprioară. Mama sa a făcut poza când acesta a dat să intre în locuință cu noul prieten. Puștiul făcuse o plimbare prin pădurea de lângă casă și a colectat-o pe Bambi. Lui nu i s-a părut nimic special. Doar mamei sale, care a rămas afiș.

Animalele simt inocența. Nu fug de ea, ci o caută, ca oglindire. Dacă de adulți se ascund, de copii se apropie. Sunt la fel. Vorbesc aceeași limbă, a sfințeniei.

Copiii o au. Sfințenia. Copiii și sfinții. Sfântul Serafim de Sarov avea ursul lui. Sfântul Gherasim de la Iordan, leul lui. Copilul, căprioara lui. Doar noi, ăștia maturi, ne avem pe noi înșine. De asta și suferim. Că uităm să fim sfinți.

(Paul Palencsar / Crina Manolescu)

Sursa foto și informații: Facebook

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.