close
Social

Au început înscrierile în programul Teach for Romania pentru anul școlar 2018-2019

Asociația Teach for Romania recrutează cea de a 5-a generație de profesori și învățători pentru școlile din medii vulnerabile.

Prin programul derulat de Teach for Romania, oameni excepționali sunt pregătiți pentru a oferi acces la educație copiilor din medii vulnerabile, cu sprijinul celei mai mari comunități de educație și leadership din țară și a rețelei globale Teach for All.

Persoanele selectate vor fi pregătite pentru a le oferi copiilor din școlile cu provocări acces la educație pe bază de valori, prin metode inovative, contribuind astfel la devenirea lor ca adulți într-o societate sănătoasă. Prin accentul pus pe dezvoltarea abilităților de leadership, viitorii profesori vor deveni agenți de transformare în comunitate, prin colaborarea strânsă cu ceilalți profesori, direcțiunea și autoritățile.

Candidații acceptați vor trece printr-un program intens de pregătire în leadership și educație, urmând ca din septembrie 2018 să ocupe un post timp de doi ani într-o școală parteneră. O nouă generație de peste 60 de profesori va începe predarea din septembrie 2018, oferind acces la educație incluzivă, pe bază de valori, pentru peste 7000 de copii.

De ce profesor pentru copiii din școlile cu provocări?

Accesul la educație de calitate pentru copiii din medii vulnerabile înseamnă transformarea în profunzime a societății. Astfel, ne asigurăm că adulții de mâine vor ști să ia decizii potrivite pentru lumea în care trăiesc. Pentru participanții în program, experiența de profesor sau învățător înseamnă o dezvoltare accelerată în dezvoltarea personală și profesională, oportunitatea de a construi abilități de leadership, relaționare, de rezolvare a problemelor.

‘Participanții în programul Teach for Romania resimt această experiență ca o oportunitate incredibilă de a avea o carieră cu sens și satisfacție, de a face ceva care poate influența nu doar viețile și parcursul unor copii, ci societatea în care trăim. Mai mult, pentru ei este acel context în care se dezvoltă ca oameni și ca profesioniști, pregătiți de organizație și sprijiniți de o comunitate frumoasă de oameni cu o motivație puternică de a schimba în mai bine România. Suntem nerăbdători să îi întâlnim pe acești oameni ambițioși care vor forma următoarea generație de profesori Teach for Romania’, povestește Costin Corbeanu, Recruitment Manager Teach for Romania.

Care sunt beneficiile?

În cei doi ani de predare ca profesor sau învățător sprijinit de Teach for Romania, participanții au parte de programe de pregătire din partea experților în pedagogie și leadership din România, dar și acces la cea mai mare comunitate globală în educație și leadership, Teach for All, cu 46 țări membre și cu peste 50.000 de profesori care au impact direct la clasă și lucrează cu peste 5 milioane de elevi. Pe parcursul celor doi ani, organizația sprijină fiecare participant în parte prin training, coaching și mentorat.

De asemenea, organizația sprijină financiar participanții în program, prin burse care se adaugă salariului oferit de sistemul de stat, conform încadrării. La finalul celor doi ani, absolvenții programului sunt sprijiniți în calitate de alumni să aibă activități cu impact în societate prin proiecte de antreprenoriat, educație, politici publice și media.

Care este procesul de recrutare?

Recrutarea se desfășoară pe parcursul a 4 runde, cu următoarele termenele limită: 14 noiembrie 2017, 11 ianuarie 2018, 27 februarie 2018, 11 aprilie 2018.

Cei care își doresc să intre în programul Teach for Romania trebuie să completeze un formular inițial de înregistrare, urmat de formularul de înscriere. Pentru mai multe detalii, cei interesați pot accesa site-ul: http://teachforromania.org/devino-profesor/procesul-de-recrutare/

Criterii de eligibilitate

Sunt eligibili cetățenii români, indiferent de vârstă sau de experiență anterioară de predare, absolvenți ai unei forme de de învățământ superior sau studenți în ultimul an de facultate, care sunt dispuși ca timp de doi ani să devină profesori și învățători încadrați în sistemul de învățământ de stat, într-o școală dintr-o comunitate vulnerabilă.

Persoanele motivate să-și înceapă o carieră în educație se pot înscrie completând formularele de pe site-ul Teach for Romania.

Teach for Romania caută și pregătește oameni motivați, cu potențial, pentru a deveni lideri în educație, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile. Peste 65 de profesori și învățători sunt activi la catedră în peste 60 de școli din 12 județe: Brașov, București, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vrancea, Olt, situate la o distanță de aproximativ 3 ore de București. Organizația face parte din rețeaua globală Teach for All, care unește sub aceeași misiune a reducerii inechității educaționale membri din peste 46 de țări. Teach for Romania încurajează colaborarea părinților și a copiilor cu profesorii și directorii școlilor, cu inspectoratele din educație și actorii din mediul de business.

Contact:

Emanuela Barbă — Marketing & PR Manager

emanuela.barba@teachforromania.ro

Tags : Teach for Romania

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.