close
Agenda culturală

Bienala Internaţională de Gravură Contemporană „Iosif Iser”

Muzeul National de Arta al Moldovei

În data de 20 martie, Muzeul Național de Artă al Moldovei a vernisat expoziția Retrospectivă a Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană „Iosif Iser”.

Manifestare unică din România, Bienala Internaţională de Gravură Contemporană „Iosif Iser” constituie una dintre cele mai interesante modalităţi de cunoaştere a tendinţelor actuale ale gravurii universale. Ea se adresează tuturor artiştilor profesionişti români şi străini interesaţi, indiferent de vârstă, este deschisă tuturor tehnicilor de gravură şi se finalizează printr-o amplă expoziţie dotată cu premii.

Cele 12 ediții ale Bienalei Internaţionale de Gravură Contemporană. reprezintă un adevărat fenomen cultural, constituind, neîndoielnic, unul dintre cele mai ample evenimente artistice nu numai din judeţul Prahova, ci şi din România.

Itinerarea expoziţiei Bienalei la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei este oportună pentru artiştii din zonă şi de asemenea pentru artiştii expozanţi care sunt promovaţi, astfel, și la Chișinău.

Expoziția se adresează tuturor categoriilor de public, datorită ofertei culturale complete, tinerii sunt în mod special vizaţi, deoarece Bienala le oferă posibilitatea sa descopere gravura şi diversitatea ei.

Bienala Internaţională de Gravură Contemporană „Iosif Iser” este de natură să prezinte publicului avizat de la Chișinău o panoramă a gravurii internaționale contemporane și să strângă și mai mult legăturile dintre mediile culturale din România și Republica Moldova.

Expoziția va fi deschisă pentru public în perioada 20 martie-14 aprilie 2019.

(Muzeul National de Arta al Moldovei)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.