close
Agenda culturalăParteneriatePromovate

Blues în grădină la Jazz Cafe Ploiești

Blue Monday Ministers vă așteaptă la asfințit, cu acorduri de blues acustic tradițional, în minunata grădină Jazz Cafe Ploiesti!


Partener media- 24pharte.ro

„După mai bine de 12 ani de studiu amănunţit , printr-un îndelungat si anevoios efort de arheologie muzicală, repertoriul „Blue Monday Ministers” cuprinde interpretări inedite ale unor compoziţii care au consacrat pe câţiva dintre corifeii bluesului.

Skyp James, Mississippi John Hurt, Robert Johnson, Big Bill Broonzy, R.L. Burnside,Bob Gaddy, Elizabeth Cotten, Slim Harpo, Muddy Waters, Lowell Fulsom (sau contemporanii Ry Cooder, Keb Mo’ sau Taj Mahal) se numără printre eroii care inspiră modesta noastră strădanie.

Cu infinit respect pentru munca celor care au compus sau cules de-a lungul timpului temele originale (anonime, de cele mai multe ori), iniţiatorul proiectului, muzicuţistul Cătălin „Tzetze” Rădulescu, alături de noul său coleg de „inimă albastră”, tânărul si talentatul chitarist Claudiu Stan, nu fac altceva decât să repropună o exprimare onestă, necosmetizată.

Contopirea străvechilor rădăcini folclorice ale Mamei Africa , prin incidenţă cu filonul cultural european iudeo-crestin a generat unui fenomen uimitor , marcând epic şi ireversibil identitatea muzicală a Lumii Noi. Pornind de la acest adevăr axiologic, proiectul „Blue Monday Ministers” îşi propune să readucă în atenţia publicului iubitor de blues, câteva dintre cele mai vechi teme care au fost reţinute de memoria fonografică a istoriei muzicale antebelice şi interbelice.”

audio: https://soundcloud.com/catalin-tzetze-radulescu/blue-monday-minsters-taint-long-before-dayblind-willie-mctell

 

(Centru de Presă)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.