close
CronicăPromovate

Cetățenia română

Am un prieten teolog basarabean. Acum câțiva ani m-a rugat să îl ajut să își dobândească cetățenia română printre un milion de cereri. Nu știam pe nimeni la biroul ăla, dar l-am ajutat să se cazeze ieftin în București.

Acum un an mă întâlnesc cu un fost coleg mai mic, printr-a patra eram îndrăgostit de soră-sa care mirosea a Impulse. Tipul e la Autoritatea națională pentru cetățenia română. Îl întreb: ai auzit de unu X, teolog basarabean, voia cetățenia?

Îmi zice: “da, la interviul cu pricina, eram vreo cinci în comisie, trebuie să dovedești că știi româna, imnul, un pic de istorie.

Teologul, după ce-a cântat integral Deșteaptă-te române, a pus mâna la inimă și ne-a recitat din memorie, printre lacrimi, tot Luceafărul. Am încremenit. Strângeam în mână pixul să-l rup.”

Mi-am zis: Martirii ăștia de veacuri sfărâmați prin Siberii sunt cei mai buni dintre noi.

Trăiască românii de pretutindeni!

(Ioan Istrati)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.