close
Agenda culturalăCenaclul I.L. CaragialePromovate

Criticul literar Victor Atanasiu, invitat al Cenaclului “I. L. Caragiale”

Avem plăcerea să-l avem invitat de onoare pe dl. Victor Atanasiu, critic literar, la evenimentul cenaclului nostru din data de 06.22.2021.

Aici puteți vizualiza răspunsul criticului Victor Atanasiu la întrebarea, “Cum se scrie o critica literară?”.

 

Ema Petrescu, Ploiești, Județul Prahova

Motto: ,,Trăiește aici și acum, fă din fiecare moment al vieții tale un prilej de sărbătoare!”

Ema Petrescu (Emilia Petrescu) s-a născut în Oltenița, Județul Călărași, la data de 7 august 1974. Locuiește în prezent în Ploiești, Jud. Prahova. A studiat la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică, Secția Automatizări Industriale din cadrul Universității Petrol și Gaze din Ploiești și la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Specializarea Psihologie din cadrul Universității București.

Studiul psihologiei, pasiunea pentru natura umană, precum și anumite evenimente din viața personală au adus-o pe tărâmul scrisului și astfel, debutează în anul 2012, cu nuvela ,,Călătorie printre stele” la Editura Haniel, București. Tot din 2012 activează în cadrul Cenaclului ,,Atitudini” al Casei de Cultură ,,I.L. Caragiale” a Municipiului Ploiești. Publică poezii și proză în cadrul Antologiilor Casei de Cultură ,,I.L. Caragiale” după cum urmează: în Antologia ,,Din Pana Egretei”, 2013, considerente critice dna. prof. Gabriela Teodorescu și în Antologia ,,Nimic despre ceaiul de mușețel”, 2014, considerente critice dl. critic și istoric literar Alex Ștefănescu. În 2015 publică poezii în Antologia ,,Voci feminine”, apărută la Editura Inspirescu, Satu Mare. Totodată apare volumul propriu ,,Poezii și Povești – Mozaic de emoții” la Editura Karta-Graphic Ploiești. Volumul beneficiază de o prefață semnată de dna. prof. Gabriela Teodorescu, precum și de o postfață semnată de dl. acad. Mircea Coloșenco, acesta prezentându-i creația ca pe ,,o scriere a feminității”. În anul 2018 apare volumul de proză fantastică ,,Iubiri printre stele”, Editura Propeller, Ploiești, iar în 2019 apare volumul de poezii ,,Iubire nemărginită”, Editura Amurg Sentimental, București. Între timp devine colaborator în cadrul proiectului ,,Parfumul clipei – Poezie și muzică pentru sufletul tău”, coord. dl. artist Dan Lucian Corb și dna. prof. dr. Lucreția Bogdan Ința, publicând în Antologia vol.8 ,,Undeva, cândva frumoși liceeni” Editura Scriitorilor, august 2019, în Antologia aniversară 10 ,,Poezie și muzică pentru sufletul tău”, Editura Scriitorilor, mai 2020,  Antologia aniversară XI ,,Cu gândul la frumoasa copilărie”, Editura Scriitorilor, oct. 2020. Anul 2020 îi aduce doua premii: premiul al II-lea la Festivalul de Interpretare și Creație Talente Românești -secțiunea poezie și Marele Premiu la concursul de poezie organizat în cadrul Galei Atitudini a Casei de Cultură Ion Luca Caragiale Ploiești.  De asemenea publică în Antologia Antologiilor cenaclului ,, ATITUDINI” – ConSECVENȚE – al Casei de Cultură Ion Luca Caragiale Ploiești  și în revista ,,Amurg sentimental”, proză scurtă și ghicitori. În prezent coordonează în Ploiești, Atelierul de comunicare, creativitate și lectură pentru copii ,,Magia poveștilor” și Revista TIMPUL  Ploiești – Artă și comunicare.

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.