close
Grupul de la PloieștiPromovate

Debut la Cenaclul „Ion Luca Caragiale” Ploiești

Întâlnirea de lucru a Cenaclului literar „I.L. Caragiale” Ploiești, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Filarmonicii „Paul Constantinescu”, s-a desfășurat sub semnul poeziei, dar şi al unui dublu debut.

Andra Elena Mîrza, 18 ani, elevă la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” Ploieşti, câștigătoarea unui premiu la ultimul Concurs Național de Creație Literară „Vasile Voiculescu” de la Buzău, este cel mai nou membru al Cenaclului ploieștean, debutând cu recitarea a două poeme din propriul volum „Spre Nord”.

Tot în premieră, Cezar Rădulescu, membru al Cenaclului „Lucian Blaga” Sinaia, a onorat invitația colegilor ploieșteni, prilej cu care a prezentat pasaje din piesele sale de comedie: „Demnitarul curcilor”, „Cosa Nostra”, „Singurătatea culegătorului de crabi”.

Un alt eveniment al reuniunii literare a avut în prim-plan pe colega noastră Mihaela Popescu Taulet care a recitat din ultimul său volum de poezii „Scrisori către tine”, un volum cu o grafică inedită, caracteristic autoarei. „Volumul Mihaelei Popescu se adresează exclusiv sufletului. Aparent sofisticat, textul spune o poveste de dragoste pe care am ascuns-o bine în crăpăturile memoriei noastre , ori am uitat-o cu desăvârșire printre lucrurile inutile odată cu trecutul. Cuvintele acestor poeme se așează pe o axă, expresie cumva a echilibrului autoarei, fie coborând adânc, fără a fi abisală, fie înlănțuindu-se ca o iederă spre cer. Construit în atmosfera unui vis, volumul Mihaelei Popescu are efectul paradoxal al unei treziri, căci cine își mai permite să viseze astăzi?” a conchis scriitorul și istoricul Alex Mihai Stoenescu în prefața volumului „Scrisori către tine”.

Bineînțeles, toți cei prezenți au primit câte un volum cu dedicațiile de rigoare personalizate.

În cadrul lucrărilor,  Cati Enache ne-a delectat cu o cronică-proză „Voia lui Dumnezeu”, Ioan Vintilă Fintiș a recitat două poeme, iar Florin Manole a citit un eseu propriu, „Europa” (în felul ei creștin), ca răspuns la un eseu al colegului Raul Baz. La acest eseu Cati Enache a avut o replică sub formă de poem.

Dezbaterile i-au implicat pe toți cei prezenți: Ioan Vintilă Fințiș, Florin Manole, Mihaela Popescu Taulet, Raul Baz, Cati Enache, Livia Dimulescu, Cezar Rădulescu, Dan Drăguș, Cătălin Apostol, Leonida Chifu, Virgil Rădulescu, Gabriela Petri, Eugen Petri, Ion Sălceanu. Nu putem omite faptul că la această reuniune a participat și cățelușa Mihaelei, Jaika, fiiind chiar captivată de ceea ce se petrecea în jurul ei.

Tags : Cătălin ApostolCati Enachecenaclul il caragialecenaclul lucian blagaCezar Rădulescudan draguseugen petriFlorin ManoleGabriela Petrigrupul de la ploiestiioan vintila fintisIon SălceanuLeonida Chifulivia dimulescuMihaela Popescu TAULETRaul Bazscrisori catre tinesinguratatea culegatorlui de crabispre nordVirgil Rădulescu

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.